Preskočite na glavni sadržaj

11. smotra Najbolji u baštini

U Dubrovniku je završena 11. manifestacija 'Najbolji u baštini/Best in heritage', koja se održavala od 27. do 29. rujna, u suradnji s Udrugom Europa Nostra i pod pokroviteljstvom Međunarodnog vijeća muzeja ICOM.
vrijeme: 27.09.2012.
mjesto: Dubrovnik
url: http://www.thebestinheritage.com
Ove godine predstavilo se 24 projekta iz 20 zemalja, a na skupu sudjeluju i generalni direktor Međunarodnog vijeća muzeja Julien Anfruns, pomoćnica ministra kulture Vesna Jurić, predstavnici UNESCO-a te drugi.

Predstavljena su i dva hrvatska projekta: prošlogodišnji dobitnik nagrade Europa Nostra za projekte očuvanja kulturne baštine, Udruga '4 grada Dragodid' koja se zalaže za očuvanje suhozidnih tehnika gradnje istočnoga Jadrana te Muzej prekinutih veza, prošlogodišnji dobitnik nagrade Kenneth Hudson koju dodjeljuje Europski muzejski forum.

Kako je kazao predsjednik Organizacijskog odbora Tomislav Šola, manifestacija Najbolji u baštini pruža jedinstvenu priliku za susret stručnjaka i uvid u suvremene trendove iz područja baštine.

Ovo je, dodao je, jedina godišnja smotra nagrađenih muzejskih baštinskih i konzervatorskih projekata u svijetu koja se tradicionalno u Dubrovniku održava zadnjeg tjedna u rujnu.
Nagrade su uručene na posebnoj svečanosti u Kazalištu 'Marina Držića'u subotu, 29. rujna.
(Hina)