konferencija, znanstveni skup

U Mimari ICOM CECA konferencija 'Stara pitanja, novi odgovori'


vrijeme: 17.09.2011. - 21.09.2011.
mjesto: Zagreb; Muzej Mimara

Međunarodna konferencija ICOM Komiteta za muzejsku edukaciju i kulturnu akciju (CECA) počela je u subotu u zagrebačkom muzeju Mimara i na njoj sudjeluje 150 muzealaca iz 46 zemalja svijeta. Konferencija 'Stara pitanja, novi odgovori' tematski je usmjerena na analizu i propitivanja kriterija kvalitete za muzejsku edukaciju te pitanja statusa muzejskih pedagoga.

Sudionici će do 21. rujna raspravljati o utjecaju globalne krize na kvalitetu muzejske edukacije, kao i o promjenama edukacije za muzejsku pedagogiju posljednjih desetljeća. Razmatrat će i je li za muzejsku edukaciju potrebno posebno obrazovanje ili je dovoljno široko polje kulturne edukacije te može li se povezati motivaciju profesionalaca sa kvalitetom programa muzejske edukacije.

Zagrebački skup je prva ICOM-ova konferencija koju će se prenositi putem interneta, u utorak, 20. rujna.

Među predavačima su hrvatski muzeolozi Žarka Vujić i Darko Babić te professor emeritus George Hein sa Lesley Sveučilišta u Bostonu.

Konferenciju organizira Hrvatski nacionalni komitet ICOM-a u suradnji s Etnografskim muzejom i Muzejom Mimara iz Zagreba. (Hina)

(R.P.B., 19.09.2011)