natječaj, djeca, mladi

Vesele zamke - Nacionalni kviz za poticanje čitanja 2011.


vrijeme: 30.09.2011.
prijava: 25.10.2011.

Nacionalni kviz za poticanje čitanja posvećen je Grigoru Vitezu te se organizira u čast 100. obljentice njegova rođenja, kao dio programa Mjeseca hrvatske knjige 2011. Kviz je namijenjen djeci (učenicima osnovnih škola) koja će ga rješavati u narodnim i školskim knjižnicama diljem Hrvatske te djeci iz dijaspore. 
 
Organizatori:

Knjižnice Grada Zagreba
• Hrvatski centar za dječju knjigu
• Odjel za djecu i mladež Gradske knjižnice 

Upute za rješavanje

Nacionalni kviz za poticanje čitanja organizira se u Mjesecu hrvatske knjige, a rješavaju ga djeca u narodnim i školskim knjižnicama diljem Hrvatske i djeca iz dijaspore.
Čitaj, rješavaj zagonetke i odgovaraj na pitanja tako da izabereš jedan od ponuđenih odgovora.
Kviz možeš po volji rješavati sve dok ga ne zaključiš i odlučiš poslati. Dobro se pripremi i ispunjavaj pažljivo jer kviz možeš poslati samo jedanput.
Kviz možeš poslati s bilo kojeg računala, no obavezno navedi ime narodne ili školske knjižnice kako bi mogao/mogla sudjelovati u izvlačenju. Upitnici u kojima nije navedeno ime  knjižnice neće biti uključeni u proces izvlačenja pobjednika. Obrati se za pomoć svom knjižničaru.
Upitnici se šalju najkasnije do 25.10.2011.
 
Izbor i objava pobjednika

Svi točno popunjeni upitnici  s navednim nazivom narodne ili školske knjižnice bit će uključeni u izvlačenje koje će biti organizirano krajem listopada 2011. u Hrvatskom centru za dječju knjigu, tijekom Mjeseca hrvatske knjige. Iz svake narodne i školske knjižnice izvlači se jedan pobjednik. Obavijesti o pobjednicima bit će objavljene 2. studenoga na web adresi : http://www.kgz.hr/default.aspx?id=1621
Obavijesti o pobjednicima bit će moguće dobiti i na telefonskom broju Odjela za djecu i mladež: 01 4694-370.

(Izvor: Knjižnice Grada Zagreba)

(D.H.F., 30.09.2011)