predstava, djeca, mladi

Gostovanja Gradskog kazališta lutaka Rijeka


vrijeme: 18.10.2011. - 26.10.2011.
mjesto: Čakovec, Delnice, Karlovac

Ansambl GKL Rijeka putuje u Čakovec gdje će 18. listopada sudjelovati na 14. susretu profesionalnih kazališta za djecu i mlade Hrvatskog centra ASSITEJ, s predstavom 'Izgubljena priča - Ivica i Marica'. Ista predstava već 25. listopada gostuje u Narodnoj knjižnici i čitaonici Delnice, s izvedbom u 11 sati. 'Veli Jože', najnovija predstava GKL Rijeka, 26. listopada gostuje u Zorin-domu u Karlovcu, s predstavama u 10 i 12 sati.

Suvremena verzija poznate bajke braće Grimm 'Izgubljena priča - Ivica i Marica', u režiji Serđa Dlačića, posebna je po tome što inaugurira 'ulično kazalište' koje ima tendenciju biti svima dostupno - doći u svako selo, mjesto, grad - čime je Gradsko kazalište lutaka Rijeka uvelo intrigantan novitet u svoj repertoar.

'Veli Jože' redatelja Renea Medvešeka, najnovija je predstava GKL-a Rijeka, U predstavi sudjeluje gotovo cijeli lutkarsko-glumački ansambl GKL-a Rijeka sa Zlatkom Vicićem u naslovnoj ulozi. Riječ je o avanturi za male i velike koja je prilagođena uzrastu od 9. godine nadalje. Poznatu priču o hrabrom i dobrom divu Joži iz Motovuna, nastalu na temelju narodnih priča i folklornih motiva, publika će vidjeti u novom izdanju.

Gradsko kazalište lutaka Rijeka

(R.P.B., 14.10.2011)