Preskočite na glavni sadržaj

Šesta izložba u 'Taktilnoj galeriji MG'

Šestom izložbom, Taktilna galerija Moderne galerije, u subotu, 8. prosinca, u 12 sati, predstavlja sliku Ede Murtića 'Highway', iz 1952.godine. Taktilna galerija MG prva je multisenzorna galerija namijenjena slijepim i slabovidnim osobama u ovom dijelu Europe.
vrijeme: 08.12.2012. 12,00
mjesto: Zagreb; Moderna galerija, Andrije Hebranga 1
url: http://www.moderna-galerija.hr
U posebnom odjeljku, uređenom za razgledavanje 'dodirom i zvukom', izmjenjuju se izložbe s kapitalnim djelima hrvatskoga slikarstva i kiparstva 19. i 20. st. Audio vodiči, taktilni dijagrami te legende na Brailleovu pismu, izloženi uz originalna djela i objedinjeni u pratećim katalozima izložbi, formula su kojom je Moderna galerija hrvatsku likovnu umjetnost novijega doba učinila dostupnom svima.

Šestom izložbom Taktilna galerija MG Vam predstavlja sliku Ede Murtića 'Highway', iz 1952. Dizajniran je poseban stol s ugrađenim dijagramima izrađenima u staklu i snimljen novi audio vodič kojima je omogućeno njezino razgledavanje “dodirom i zvukom“. Ne propustite upoznati se s inovatovnom metodologijom prezentacije slikarske umjetnosti slijepim i slabovidnim osobama autorice Nataše Jovičić.