predstava, djeca, mladi

'Mala sirena' – nova premijera u Maloj sceni


vrijeme: 07.11.2011. 18 i 19,30 h
mjesto: Zagreb, Kazalište Mala scena, Medveščak 2

Nova predstava kazališta Mala scena, 'Mala sirena', bit će svečano izvedena u ponedjeljak, 7. studenoga, u 18 i 19,30 sati. 'Mala sirena' je neverbalna predstava koju je Katarina Arbanas režirala, dramatizirala, osmislila scenografiju i čak 37 lutaka kojima dočarava ovu poznatu i tužnu priču o različitostima.

Cijela ekipa predstave sastavljena je od mladih umjetnika pa je tako glazbu skladao Tin Tonković, student Umjetničke akademije u Osijeku, Željka Šaravanja, prva završena magistra oblikovanja svjetla u Hrvatskoj, likovno je predstavu oblikovao mladi umjetnik Mario Kolarić, a fotografije je napravila Ana Šesto.

Poznata priča o sireni koja se zaljubila u čovjeka došla je nevjerojatnim putem i do kazališta Mala scena. Dvoje mladih, talentiranih umjetnika, studenata Umjetničke akademije u Osijeku, Katarina Arbanas i Giulio Settimo, napravili su ovu čarobnu predstavu za svoj diplomski ispit u suradnji sa svojim mentorom red. prof.  Karelom Makonjijem te njegovim suradnicima Majom Lučić, višom asistenticom, Riom Trdin te Hrvojem Seršić, asistentima. Budući da diplomski ispiti 'žive jedan dan', a Katarina i Giulio željeli su svoj umjetnički rad podijeliti sa širim gledateljstvom, ponudili su Maloj sceni da 'posvoji' njihovu predstavu i stavi ju na svoj repertoar.

Nakon premijere, novu se predstavu može pogledati u subotu, 12. studenoga, u 17 sati i 26. studenoga, u 19 sati, a ulaznice se mogu rezervirati na www.mala-scena.hr.

Predstava se igra za samo 70 gledatelja, a roditeljima se preporuča da prije dolaska u kazalište pročitaju djeci Andersenovu priču, jer se predstava temelji na njoj, a ne na crtanom filmu Walta Diesneya. Mala scena


(R.P.B., 04.11.2011)