predstavljanje, novo izdanje

Digitalno doba. Masovni mediji i digitalna kultura - predstavljanje knjige


vrijeme: 11.11.2011. u 18 sati
mjesto: Zagreb, Novinarski dom, Perkovčeva 2

Predstavljanje knjige grupe autora 'Digitalno doba - masovni mediji i digitalna kultura', urednice Nade Zgrabljić Rotar, održat će se u petak, 11. studenoga, u 18 sati, u Novinarskom domu u Zagrebu. 

Sudjeluju: recenzenti - prof. dr. sc. Damir Boras, Filozofski fakultet u Zagrebu, prof. dr. sc. Nenad Prelog, Odjel za turizam i komunikacijske znanosti Sveučilišta u Zadru, prof. dr. sc. Hrvoje Turković, Akademija dramskih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu; urednica prof. dr. sc. Nada Zgrabljić Rotar i autori; te prof. dr. sc. Srećko Jelušić.

Digitalno doba donijelo je dinamične promjene u području komunikacija, kulture, poslovanja, ljudskih prava, demokracije. Digitalni prostor otvara nove mogućnosti kulturnog izričaja i slobodu umjetničkog i demokratskog stvaralaštva. Knjiga Digitalno doba. Masovni mediji i digitalna kultura prikazuje na koji način nove komunikacijske tehnologije mijenjaju teorijske paradigme i koncepte i kako utječu na tradicionalne medije i profesije. Istražuje nova organizacijska rješenja i medijske prakse kao i kulturološke promjene u medijskoj industriji digitalne ere u kojoj tradicionalni mediji teže integriraranim medijima i medijskim izričajima, mijenjajući navike publike i profile medijskih profesionalaca.

Izdavač: Sveučilište u Zadru
Suizdavač: Naklada medijska istraživanja
 
Pozivnica

(D.H.F., 04.11.2011)