predstava, djeca, mladi

'Klupica' – premijera Kazališne družine 'Pinklec'


vrijeme: 10.11.2011. 20 h
mjesto: Čakovec; Centar za kulturu Čakovec, Trg Republike bb

Kazališna družina 'Pinklec' premijerno će izvesti dramsku predstavu za djecu i mlade 'Klupica' 10. studenog, u 20 sati, u Centru za kulturu Čakovec. Redatelj predstave je Mario Kovač.

Dramaturgija: Jelena Kovačić
Scenografija: Romano Bogdan  
Rasvjeta: Neven Taradi
Glazba: Igor Baksa

Igraju: Davor Dokleja, Mario Jakšić, Igor Baksa, Karolina Horvat, Matija Kezele, Maja Kovač

Predstava o jednoj subotnjoj noći na klupici u parku, o jednoj generaciji koja završava srednjoškolski dio života, o njihovim očekivanjima, strahovima i nadama…

13.7. sasvim je običan datum. Večer je topla, ljeto je već odavno počelo. Ivana zove Franku, Franka zove Filipa, Filip zove Marka i Krešu. Netko će pozvati i Davora. Zajedno su već godinama. Sastat će se na klupici, skupit će lovu i kupiti alkohola. Više nego što mogu popiti. I onda će nazdraviti, puno puta će nazdraviti. Za ono što je bilo i ono što tek dolazi. Srednja škola je iza njih i sada su odrasli ljudi. Tako su im rekli. Iako ih možda nisu baš dobro pripremili za ono što dolazi. Ali oni će nazdraviti i za nespremnost i za strah i za budućnost. Iako im budućnost ne izgleda obećavajuće. Bit će to večer za pamćenje, možda čak i ljeto za pamćenje, nakon kojeg više ništa neće biti kao prije. Neki će otići, neki će ostati, neki se više nikada neće vratiti. Jednog dana možda će se sjećati samo klupice, a svoje priče neće moći ispričati bez priče o satima provedenim u gradskom parku, pod vedrim nebom na toj klupici u koju su upisali svoje tinejđerske povijesti.

Trajanje: 60 minuta
Preporučeno starijima od 13 godina.
 

(R.P.B., 08.11.2011)