natječaj, djeca, mladi

Natječaj za nagradu Mladi glazbenik godine


prijava: 06.12.2011.

Zagrebačka filharmonija u suradnji sa Zagrebačkom bankom - glavnim sponzorom Nagrade, poziva mlade talentirane i uspješne instrumentaliste, pjevače, dirigente i skladatelje koji su u 2011. godini ostvarili osobito uspješna i zapažena solistička odnosno autorska postignuća da se natječu za naslov 'Mladog glazbenika godine' - Nagradu Zagrebačke filharmonije i Zagrebačke banke. Prijave traju do 6. prosinca. 

Nagrada  se dodjeljuje prema sljedećim kriterijima:

•  Dobna granica kandidata za Nagradu, u kategoriji instrumentalista je do 27 godina,  a u kategoriji pjevača, dirigenata i skladatelja dobna je granica 32 godine. 
•  Kandidati za Nagradu "Mladog glazbenika godine" trebaju biti državljani Republike Hrvatske. 
•  Kandidati uz prijavu za Nagradu trebaju predočiti dokumentaciju koja svjedoči o njihovim uspješnim i zapaženim solističkim i autorskim postignućima: programe svojih nastupa, kritike, preslike osvojenih nagrada, notni materijal (skladatelji), CD ploče, recenzije CD ploča, audio-vizualne snimke i dr. 
•  Ovu Nagradu svaki kandidat može primiti samo jednom u svojem životu.
 
Nagrada se sastoji od :
 
•  Koncerta sa Zagrebačkom filharmonijom u sezoni 2012/2013.
•  Honorara za navedeni koncert u iznosu od 75.000,00 kuna bruto

Odluku o dodjeli Nagrade "Mladog glazbenika godine" za postignuća u 2011. godini donosi stručni ocjenjivački sud u sastavu: Mladen Janjanin, predsjednik te članovi: Miljenko Puljić, Ivan Repušić, Dražen Siriščević, Zlatko Madžar,Tomislav Mužek i predstavnik sponzora.
 
Kandidati  za Nagradu "Mladog glazbenika godine" mogu se prijaviti u roku od 20 dana od dana objave (zaključno s 6.12.2011.), a prijave se dostavljaju na adresu:

Zagrebačka filharmonija
Trg Stjepana Radića 4, pp 909
10000 Zagreb
s naznakom za Nagradu "Mladog glazbenika godine".
 
(Izvor: MIC)

 

(D.H.F., 30.11.2011)