Preskočite na glavni sadržaj

'Passegiada Istriana' – premijera u Rijeci

'Passegiada Istriana' – premijera u Rijeci
Ansambl Talijanske drame HNK Ivana pl. Zajca premijerno će izvesti recital 'Passegiada Istriana' / 'Istrijanski špaš', u četvrtak, 24. siječnja, s početkom u 19 sati, u riječkoj Zajednici Talijana. Riječ je o kolažu tekstova autora talijanske manjine s područja Istre i Kvarnera koje je odabrala Laura Marchig, koja potpisuje i režiju.
vrijeme: 24.01.2013. 19 h
mjesto: Rijeka, Zajednica Talijana Rijeka; Uljarska 1/II
url: http://www.hnk-zajc.hr

Video i oblikovanje svjetla potpisuje Martino Šesnić, a koreografiju Branko Žak Valenta. Glazbu je skladao Dario Marušić, glazbenik i etnomuzikolog koji već 25 godina širi spoznaju o suvremenosti istarskog tradicionalnog glazbenog izraza, dok je glazbeni savjetnik Boris Popov.

U predstavi sudjeluju Rosanna Bubola, Alida Delcaro, Miriam Monica, Elvia Nacinovich, Giuseppe Nicodemo i Lucio Slama.

Laura Marchig o predstavi kaže:

'Riječ je o kolažu koji u nama pobuđuje želju da pratimo zamišljenu rutu istarskih i kvarnerskih književnih cesta i koji nas tjera da ih bolje upoznamo i da produbimo odnos s elementima prirode, s tradicijama i sa slojevitom kulturom naše 'terre magice'. To je također i prilika da se uputimo na svojevrsno prostorno-vremensko putovanje po krajevima što su ih su vjetrovi povijesti tako često savijali i ponovno savijali, blagoslovili i milovali, rasporili i potom loše zašili. Sjećanja prošlosti spajaju se s elementima suvremenosti koja je puna ironije, bez ikakve iluzije; prastare melodije i narodni plesovi, s druge strane, prihvaćaju brze suvremene ritmove.'

Izvor: HNK Ivana pl. Zajca