natječaj, djeca, mladi

Natječaj za najljepšu božićnu priču


prijava: 20.12.2011.

Galerija hrvatske sakralne umjetnosti Laudato ovoga Došašća poziva roditelje i djecu na osobitu kreativnu suradnju - natječaj za najljepšu božićnu priču, koji je otvoren do 20. prosinca 2011. g. 

Laudato je izdao novu slikovnicu 'Moj najljepši Božić' u kojoj su žapca Krekića i psića Krismića oživjeli vrhunski hrvatski ilustrator Svjetlan Junaković i p. Antun Volenik, autor nadahnjujućih duhovnih tekstova za mlade.
 
Pridružite im se i nastavite pustolovine Krekića i Krismića, tamo gdje su stale! Pročitajte najnoviju Laudatovu slikovnicu 'Moj najljepši Božić' koja se može kupiti u web shopu i svim galerijama Laudata u Hrvatskoj. A samo u vremenu trajanja natječaja, do utorka, 20. prosinca 2011. priču o Krekiću i Krismiću možete pročitati u besplatnom digitalnom izdanju!
 
Priča o pustolovinama dviju igračaka na metaforički način najmlađima približava poruku spasenja, a odrasle čitatelje podsjeća da je za život najvažnije čisto i skromno srce.
 
Draga djeco i roditelji!

Zajedno osmislite i napišite nastavak slikovnice "Moj najljepši Božić"!
 
Svoju kratku priču (veličine 2000 znakova) pošaljite do 20. prosinca na:

elektronsku adresu laudato@laudato.hr Ili poštom na adresu:

Laudato - za priču "Moj najljepši Božić"
Laginjina 7a, 10 000 Zagreb
 
Najmaštovitiji, najplemenitiji, najnapetiji i najdječji nastavak nagrađujemo božićnim poklon bonom u vrijednosti od 1000 kuna.
 
Stručni tim Laudata pobjednika će proglasiti na Badnjak – u subotu, 24. prosinca. Toga dana, kad prema tradiciji puk u svojim domovima na razne načine kiti božićno drvce ususret rođenju našeg Gospodina, Laudato će – Vašom pričom – prvonagrađenom, ali i svih drugih sudionika, okititi svoje Laudato drvce Vašim kuglicama - toplinom Vaših sadržaja nastalih u zajedništvu djece i roditelja. Neka budu raznovrsne i u svim bojama, iz cijele Hrvatske!
 
I na taj način Laudato pokazuje zašto je Božić na osobit način obiteljski blagdan.
 
Sudjelujte, odazovite se, maštajte, pišite i pošaljite!
 
Očekuju Vas i čekaju: Krekić, Krismić i Laudato!

(Izvor: Laudato)
 

(D.H.F., 30.11.2011)