predstava, djeca, mladi

Merkuri teatar gostuje u Buzetu


vrijeme: 02.12.2011. 9 i 10 h
mjesto: Buzet; Narodni dom

Merkuri teatar će 2. prosinca, u 9 i u 10 sati, izvesti svoju predstavu 'Djevojčica i Roda' u Narodnom domu Buzet. Riječ je o edukativnoj predstavi koja je nastala je s ciljem da djecu i mlade upozna s pojmom Europske unije na što zanimljiviji način.

Predstava prati dogodovštine dvaju likova: Djevojčice (koja predstavlja Hrvatsku), te Rode (koja predstavlja EU). U vrlo kratkom vremenu ova priča postala je hit predstava Merkuri teatra te su s njom gostovali po cijeloj Hrvatskoj. Autori su glumci i osnivači Merkuri teatra, Jasmina Šogolj i Matjaž Koman.

U polusatnoj uzbudljivoj i šarolikoj predstavi, djeca mogu saznati najvažnije pojmove vezane uz EU kao što su npr.: simboli EU (logo i zastava) te ponešto o zemljama članicama, kulturnim znamenitostima naše zemlje i zemalja članica, o tradicionalnoj hrani, jezicima te uobičajenim zabludama vezanima uz pojam EU.

O uspješnosti i kvaliteti predstave govori i činjenica da ju je Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija uvrstilo u službeni program Europskog tjedna 2009. te također ima i njihovu preporuku.

Predstava je prilagođena uzrastu djece do 12 godina starosti.

(R.P.B., 30.11.2011)