predstava, djeca, mladi

'Božić 7D' – premijera Tvornice lutaka


vrijeme: 04.12.2011. 18 h
mjesto: Zagreb; Scena Kina Grič, Jurišićeva 6

Premijera predstave 'Božić 7D' kazališta Tvornica lutaka, u režiji Vladimira Tintora, održat će se u nedjelju, 4. prosinca, s početkom u 18 sati, na Sceni kina Grič.

'Božić 7 D' je predstava koja govori o ljubavi- ohrabrujućoj, opraštajućoj, bezuvjetnoj ljubavi. Govori o sedmoj dimenziji postojanja, koja je najčešće odgođena, odbačena, baš kada je vrijeme da se o njoj najviše govori.

Božić je. Djevojčica Lara očekuje punu vreću darova. Sve što je napisala na kilometarski popis; od najnovijeg Iphonea pa sve do najskupljih čizmica, iz specijalnog butika u Parizu. Djed Mraz je, dok je pakirao sve njene narudžbe u svoju vreću, pao u očaj – Gdje je nestao onaj pravi Božić? Nekada su djeca željela samo jedno – sreću i toplinu u obitelji, a on bi im onda za nagradu darovao pokoji bombon ili predivnu crvenu jabuku. Danas je sve izokrenuto i stvarne vrijednosti odavno su zaboravljene.

Djed Mraz po prvi put u dugoj povijesti ne kreće na put sa svojim sobovima, već ostaje na Sjevernom polu i šalje svog izaslanika, najspretnijeg vilenjaka - Zihera, na tajni zadatak, u pokušaju da vrati sreću Božića. Ukoliko mu to pođe za rukom, možda Djedica i ove godine ipak krene na put, u svaki dimnjak, pod svaki bor...

Produkcija: Kazalište Tvornica lutaka
Tekst: Jurica Ester
Glume: Petra Radin, Lara Škrinjar
Scenografija: Mario Mišković
Kostimi i rekvizita: Dijana Mijić
Izrada lutke: Vinka Krnić
Glazba: Ivana Hausknecht, Katarina Jurić
Pokret i koreografija: Kristina Bajza-Marčinko
Svjetlo: Alen Marin
Ton i tehnika: Matija Šantić, Hrvoje Mikić
Dizajn plakata: Mario Mišković

Ulaz na premijeru isključivo s pozivnicom. Pretpremijera je zakazana za isti dan, s početkom u 11 sati. Cijena ulaznice je 30 kn.

Rezervacije na brojeve telefona 091/5242-323, 098/614-977.

(R.P.B., 02.12.2011)