predstava, djeca, mladi

'Čarobnjak iz Oza' – premijera u INK-u


vrijeme: 06.12.2011. 18 h
mjesto: Pula; INK, Laginjina 5

Predstava 'Čarobnjak iz Oza' premijerno će biti izvedena u Istarskom narodnom kazalištu  - Gradskom kazalištu Pula, u utorak, 6. prosinca, s početkom u 18 sati. Redatelji predstave su Aleksandar Bančić, Marijana Peršić i Andrea Gotovina.

'Čarobnjak iz Oza' možda je najpoznatija moderna bajka koja nam kroz klasičnu priču o borbi dobra i zla poručuje da sva moć i snaga za pobjedu nad zlom i stizanje do cilja zapravo leži u nama samima.

Djevojčica se Dorothy i njezin pas Toto nakon razornoga tornada nađu u čudnovatoj zemlji Oz. Ondje upoznaju, između ostalih, Strašilo, Limenoga i Lava koji našu junakinju prate u potrazi za Čarobnjakom iz Oza. Uvjereni su kako bi upravo on mogao pomoći Dorothy vratiti se u Kansas, a ostalima podariti vrline za koje misle da im nedostaju. No to putovanje neće biti tako lako. Nisu svi likovi u toj šarenoj zemlji prijateljski raspoloženi. Vještica sa Zapada uporno želi spriječiti Dorothy da dođe do Smaragdnoga grada u kojemu živi Čarobnjak te će Dorothy morati svladati Vješticu kako bi došla do svoga cilja.

Autori: L. Frank Baum / Alfred Bradley
Prijevod: Max Blažević
Autorica tekstova songova: Marijana Peršić
Autor glazbe: Marijan Jelenić
Kostimografkinja: Marinela Jeromela
Scenografkinja: Ana Aleksandra Buković
Scenski pokret: Andrea Gotovina
Oblikovatelj svijetla: Dario Družeta
Igraju: Rade Radolović i članovi Dramskog studija INK

(R.P.B., 02.12.2011)