Preskočite na glavni sadržaj

Tribina s temom Mediji i kultura

Književni petak s temom 'Mediji i kultura' održat će se 1. veljače, u 20 sati, u zagrebačkoj Gradskoj knjižnici. Na tribini sudjeluju Žarko Paić i Katarina Peović Vuković, te urednik i voditelj Tonči Valentić.  
vrijeme: 01.02.2013. u 20 sati
mjesto: Zagreb, Gradska knjižnica, Galerija Kupola, Starčevićev trg 6
url: http://knjizevnostnapetku.blog.hr/
 
Kakav je odnos između kulture u informacijskom dobu i medijske proizvodnje događaja? Na koji način nas mediji determiniraju i možemo li govoriti o svojevrsnoj „decentralizaciji“ medija u suvremenom dobu? Naposljetku, mogu li digitalni mediji doista demokratizirati društvo u kojem živimo?

Ovo su samo neka pitanja na koje će sudionici tribine o kulturi i medijima pokušati dati odgovor. Sve većim razvojem i napredovanjem tehnologije i komunikacijskih oruđa u današnjem tehno-determinističkom dobu, opravdano je zapitati se kakva je uloga kulture podvrgnute medijskoj hegemoniji iza koje stoji kapitalistički način proizvodnje? Na tribini će biti riječi o promjenama koje su se desile u strukturi medija i pitanjem nudi li nam decentralizacija medija razlog za „kulturološki“ optimizam. (KGZ)