Preskočite na glavni sadržaj

Produkteka - produkt dizajn platforma

Produkteka - produkt dizajn platforma
Centar za dizajn Hrvatske gospodarske komore i Scuderia Zagreb, u četvrtak, 14. veljače, od 10 do 15 sati, pozivaju na I. Produkteku - produkt dizajn platformu za stvaranje novih proizvoda.
vrijeme: 14.02.2013. 10,00 - 15,00
mjesto: Zagreb; Hrvatska gospodarska komora, Draškovićeva 45
url: http://www.hgk.hr
Scuderia Zagreb u suradnji sa Centrom za dizajn HGK okupiti će dizajnere, proizvođače i distributere na I. Produkteci, produkt dizajn platformi za stvaranje novih proizvoda. Produkteka je platforma koja povezuje dizajnere, proizvođače, distributere i inovatore  - elementarne čimbenike realizacije dobrih ideja u stvarnost. Cilj joj je uspostaviti komunikaciju između svih dionika procesa stvaranja novih proizvoda- dizajnera, proizvođača i distributera.

Povezujući ljude, omogućujući razmjenu ideja i kreativnu atmosferu ona potiče na suradnju s konkretnim ciljem: stvaranje novih proizvoda i jačanje hrvatskog gospodarstva.  

Scuderia Zagreb je tvrtka koja već pet godina organizira Auto(r) konferenciju o dizajnu automobila, najveće događanje posvećeno produkt dizajnu u Hrvatskoj. Do sada je uspješno surađivala na nizu projekata iz područja produkt dizajna, kao što su Sljeme Autokoffer, Dok-ing XD, Rimac Concept One...

Boonika je udruga koja djeluje na načelima tolerancije, suradnje, ravnopravnosti i uzajamnog uvažavanja kroz strategijske ciljeve jačanja društvenog kapitala i promicanja vrijednosti umjetnosti i međunarodne kulturne suradnje, dok se Boonar kao CGFS (computer grafic freelance studio) sastoji isključivo od freelancera.

I. Produkteka s temom namještaj i  opremanje interijera okuplja dizajnere  i proizvođače koji će  otkrit svoju viziju razvoja  hrvatskih proizvoda. Deset dizajnera, deset tvrtki i pet distributeradesetminutnim  prezentacijama predstavit će se jedni drugima, opisati čime se bave, koje su im mogućnosti i  potrebe.

Sudjeluju tvrtke: Applicon, Auto(r), Boonika, Evolve, Inkea, Inker, Intera, Kenda, Kvadra, Lega-Lega, Topomatika-3D Grupa

Dizajneri: Mario Furčić, Ana Banić Goettlicher, Nikolina Jelić, Ksenija Jurinec, Ada Kezić, Carmen Mikuš, Zoran Šunjić, Alan Tvico, Tomislav Veltruski, Maša Vukmanović
Program