predstava, djeca, mladi

Premijera predstave za djecu Ri Teatra


vrijeme: 15.12.2011. 18 h
mjesto: Rijeka, Kulturni centar Kalvarija, Kalvarija 8

'Dragi djeda naš' naslov je nove predstave za djecu Ri Teatra, autorice Zlate Vukelić. Premijera će se održati u četvrtak, 15. prosinca, u 18 sati, u prostorijama Kulturnog centra Kalvarija. Predstava će putovati do 23. prosinca Primorsko-goranskom i Istarskom županijom.

Scena i lutke: Igor Kondić
Režirali i igraju: Nataša Tepša, Bojan Lakoš i Igor Kondić
Glazba: Mitja Vukelić
Predstava za djecu od 3 do 11 godina

Razigrana i vesela priča o igračkama koje govore, pjevaju i plešu i upozorenje je djeci da previše vremena provode u virtualnom svijetu, a sve manje u vlastitoj okolini,… i jedan savjet: bolje je staru igračku nekome pokloniti nego baciti na otpad.

Na jednom smetlištu odbačene, stare igračke smišljaju način kako postati korisne. Djeca koja su ih odbacila igraju računalne igrice i ne žele koristiti igračke od materijala niti ih takve igračke zanimaju.  

Majstor Toto popravlja stare igračke i one su sada kao nove, ali ne znaju kako naći djecu koja bi se željela igrati s njima. U jednoj slikovnici odbačene igračke pročitaju da postoji sijedi starac koji raznosi igračke djeci koja se još uvijek žele igrati igračkama - štoviše, djeca mu pišu pisma i mole ga da im donese određenu igračku na poklon,... igračke pronalaze Djeda Mraza i put do dječjih srca.

(R.P.B., 13.12.2011)