Preskočite na glavni sadržaj

Ultimate Abba - Lasse Lindgren i Jazz orkestar HRT-a

Nakon što je 2011. nastupio s vlastitim skladbama u Studiju Bajsić, švedski trubač, skladatelj, aranžer i bandleader Lasse Lindgren vraća se u Zagreb kako bi 20. veljače ponovno podijelio podij s Jazz orkestrom HRT-a. Isti program Lasse Lindgren i Jazz orkestar HRT-a predstavit će i u Čakovcu, dan nakon zagrebačke premijere.
vrijeme: 20.02.2013.
mjesto: Zagreb i Čakovec
url: http://www.hrt.hr

Švedski glazbenik
koji u svojoj karijeri bilježi suradnje sa sastavima kao što su Danmarksradios Big Band, Jazz Baltica Ensamble i Stockholm Jazz Orchestra, te glazbenicima među kojima su Django Bates, Bob Brookmeyer, Deborah Brown, Ray Charles, Joe Henderson, Maria Schneider, Clark Terry i dr., ovaj put donosi aranžmane hitova svojih legendarnih sunarodnjaka – grupe ABBA! Mamma Mia, Gimme Gimme, Money, Money, Money, The Winner Takes It All, Dancing Queen, Waterloo samo su neke od njihovih uspješnica koje će zazvučati u novom ruhu vrhunskih jazz aranžera

'Glazba je kreativna komunikacija između skladatelja, aranžera, glazbenika i publike. To je razgovor o životu sa svim njegovim sastojcima snažnih osjećaja, humora, radosti, uzbuđenja, ljepote, romanse, iznenađenja, znatiželje, iskustva, pitanja i odgovora i onih stvari za koje nema odgovora. Jazz glazba mora također sadržavati dinamiku, energiju i iznad svega mora swingati kako bi bila zanimljiva i kontrastna', riječi su Lassea Lindgrena koje i ovaj put obećavaju vrhunski glazbeni doživljaj!

Ulaz slobodan uz najavu na tel. 060 506 606. Izravni prijenos koncerta na Trećem programu Hrvatskoga radija.