Preskočite na glavni sadržaj

4.festival hrvatskih vjerskih filmova Trsat

U najstarijem hrvatskom marijanskom svetištu Trsat u Rijeci, od 30.svibnja do 1. lipnja održava se 4. festival hrvatskih vjerskih filmova, kojega organiziraju Istra film iz Rijeke i Franjevački samostan Trsat. Prijavljeni filmovi i prijavnice trebaju stići do 15.travnja ove godine.
vrijeme: 30.05.2013.
prijava: 15.04.2013
mjesto: Trsat, Rijeka
url: http://www.trsat-svetiste.com
Ovaj specijalizirani filmski festival na jednom mjestu okuplja i natjecateljskom vrednovanju izlaže godišnju produkciju vjerskih filmova snimljenih u Hrvatskoj i njenoj dijaspori širom svijeta.

Na Festivalu sudjeluju filmovi svih žanrova u  kojima se iskazuju evangelizacijske i društvene vrijednosti Katoličke crkve u Hrvata - igrani, dokumentarni, animirani, obrazovni, amaterski... Prethodna tri festivala polučila su izuzetnu medijsku pozornost i ukazala na vrijedna ostvarenja filmova ovoga žanra i tematike.

Organizatori i ove godine nastavljaju s raspravama o audiovizualnim medijima, pa će se održati okrugli stol na temu 'treba li nam katolička televizija'. Uz filmske autore, organizatori se nadaju odazivu i većeg broja katoličkih intelektualaca, medijskih stručnjaka, svećenika i studenata.

Ispunjenu prijavnicu treba poslati mailom na bernardin@istrafilm.hr
Tri primjerka DVD-a prijavljenih filmova mora se poslati do 15. travnja 2013. godine na adresu:
Franjevački samostan Trsat
Frankopanski trg 12
51000 Rijeka
(za Filmski festival Trsat)