Preskočite na glavni sadržaj

Martina Miholić u Haustor-galeriji LiberSPACE

U subotu, 23. ožujka, s početkom u 20 sati, održava se umjetničko-edukativni događaj vizulane umjetnice Martine Miholić pod nazivom 'Chicks2Fishes / riblji udarci i druge tehnike samoobrane za mračne prostore.'
vrijeme: 23.03.2013. 20,00
mjesto: Zagreb; Haustor-galerija LiberSPACE, Jurišićeva 7
url: http://www.facebook.com/pages/LiberSPACE
Martina Miholić vizualna je umjetnica mlađe generacije, rođena 1981. u Zagrebu. 2004. godine diplomirala je na Grafičkom odsjeku Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu, a 2011. magistrirala na Central Saint Martins College of Art and Design u Londonu.

U vlastitim multimedijalnim projektima koristi se dekonstrukcijom vlastite pozicije kako bi analitički tematizirala načine stvaranja stereotipa, predrasuda i komunikacijskih čvorišta, rodnih i spolnih identiteta te njihovom refleksijom u dinamičnoj društvenoj stvarnosti.

U Haustor-galeriji LiberSPACE Martina će predstaviti mali D.I.Y. vodič kroz samoobranu, a u suradnji sa Centrom Krav Maga iz Zagreba biti će demonstrirane tehnike samoobrane kao i pružene dodatne informacije svima zainteresiranima za temu.

Osim toga, zainteresirani su pozvani da, u sklopu događanja, predstave svoje vlastite autentične metode, alate i oružja za samoobranu!
 
...Kad sam kod starog, ja bi mu popalila pola alata, već se počeo žaliti. Uvijek bi to nosila po torbicama i uvijek bi mi tamo ostao. Onako kliješta, čekići,  skalpeli, one igle za grafičke tehnike što nas je prof. Bičsi tjerao kupovati. Meni bi došao za stol i objašnjavao pola sata: ''Znate kolegice, od tog metala su vam rađeni dijelovi ni više ni manje nego svemirskih letjelica'', govorio bi tako Bičsi i licnuo malo jetke s obližnjeg litografskog kamena.  No stvarno, to je bilo opako hladno oružje, specijalno bi ih zamatala da slučajno ne bocnem koga u tramvaju. No bila bi super scena kada bi zaštitari u Ksetu ili Močvari u potrazi za cugom nabasali na šrafnciger i slično. Cuga bi bila na sigurnom. Cuga u gaćicama, čekić u torbici. No po povratku iz istog Kseta ili Močvare, prolazeći nekim mračnim uličicama počela bi razmišljati o tim predmetima na malo drukčiji način.' (M.M.)

Haustor-galerija LiberSPACE experimentalna je platforma koja želi potaknuti promišljanje ekologije u umjetnosti, ekonomije umjetničkog rada, legislative prostora, pozicije umjetnika i produkcijskih trendova unutar suvremenog birokratskog  aparata za proizvodnju umjetnosti i kulture.Haustor-galerija LiberSPACE inicirana je kroz suradnju plesnog studija Liberdance i likovne umjetnice Tonke Maleković/Udruga za suvremene umjetničke prakse Slobodne veze.