novo izdanje

Prvi broj časopisa Zagorka


vrijeme: 02.02.2012.

Riječ je o glasilu Društva Marije Jurić Zagorke, pregledu rada tog društva i događaja vezanih uz Mariju Jurić Zagorku, s posebnim interesom za nepoznate podatke o Zagorki, sjećanja onih koji su je poznavali ili s kojima je na bilo koji način povezana. Teme u časopisu su raznovrsne - od politike, kulture i pozicije žene u društvu do modnih savjeta.
 
Časopis je besplatan i može se nabaviti u prostorima društva, u knjižnicama i turističkim centrima u Zagrebu.

- Mala smo redakcija, tek nas je desetak. Većina nas je u trećoj životnoj dobi, a novinarstvom se bavimo amaterski. Ovaj časopis je glasilo našeg društva, pregled rada društva i događaja vezanih uz Zagorku. Posebno nas interesiraju nepoznati podaci o Zagorki, sjećanja onih koji su je poznavali ili s kojima je na bilo koji način povezana - objasnila je Diana Kučinić, urednica glasila. Dodala je i kako je časopis svojevrsni nastavak Zagorkina rada.

- Otkrili smo dvije slike koje je Zagorka naslikala, a predstavili smo i Slavka Wodwarku, Zagorkina drugog muža i njezinu veliku ljubav. Svi oni koji vole Zagorku, žele se baviti novinarstvom ili imaju neku zgodu za podijeliti s nama i čitateljima časopisa, mogu se javiti i pridružiti našoj novinarskoj radionici - rekla je Dubravka Vidović, predsjednica društva Marija Jurić Zagorka.

Već su spremni materijali i priče za dva nadolazeća broja, a predsjednica Društva kazala je kako im je cilj objaviti barem dva broja godišnje. (Zagrebancija.hr

(D.H.F., 02.02.2012)