natječaj, nagrada

Natječaj za nagrade HND-a


prijava: 28.02.2012.
organizator: Hrvatsko novinarsko društvo

Hrvatsko novinarsko društvo objavljuje natječaj za najbolje novinarske radove u razdoblju od 1. siječnja 2011. do 31.prosinca 2011. godine. Rok za prijavu kandidata (predaju radova) je 28. veljače 2012. godine.

Temeljem Statuta HND-a, Pravilnika o novinarskim nagradama HND-a, Pravilnika o nagradi Novinar godine te Kriterija i postupka za dodjelu nagrade na životno djelo dodijelit će se nagrade u sljedećim kategorijama:
- A. Nagrada za životno djelo Otokar Keršovani
- B. Nagrada Novinar godine
- C. Godišnje nagrade za najzapaženije novinarske radove Marija Jurić-Zagorka za
a) pisano novinarstvo
b) radijsko novinarstvo
c) televizijsko novinarstvo
d) istraživačko novinarstvo
- D. Nagrada za snimateljski prilog na televiziji Žarko Kaić
- E. Nagrada za novinsku fotografiju Nikša Antonini

Autore za nagrade HND-a mogu predlagati svi pojedinci, svi ogranci, zborovi i županijska vijeća, uredništva, članovi HND-a, te ocjenjivačke skupine, Izvršni odbor HND-a i sami autori.

Uz obrazloženi prijedlog, kandidati i predlagači dužni su priložiti fotokopije objavljenih radova, odnosno CD ili DVD snimljenih i objavljenih radijskih i televizijskih priloga i emisija, a fotoreporteri, osim dokaza o objavljenoj fotografiji, fotografiju veličine najmanje 18x24 cm.

Novinarske nagrade sastoje se od priznanja i pripadajućeg novčanog iznosa. Dobitniku nagrade Otokar Keršovani pripada iznos od 15.000,00 kn, a dobitniku nagrade Novinar godine od 8.000,00 kuna. Dobitnicima nagrada Marija Jurić-Zagorka, Žarko Kaić i Nikša Antonini pripada iznos od po 5.000,00 kuna.

Radovi i prijave šalju se na adresu:
Hrvatsko novinarsko društvo
Natječaj za 2011. godinu
Perkovčeva 2
10000 Zagreb

(I.P., 15.02.2012)