Preskočite na glavni sadržaj

Kazalište 'Gavella' s četiri predstave gostuje u Crnoj Gori

Nakon iznimno bogate sezone, zagrebačko Gradsko dramsko kazalište 'Gavella' otputovalo je na mini turneju po Crnoj Gori u sklopu koje će crnogorskoj publici predstaviti četiri svoje uspješnice, od čega tri predstave premijerno izvedene u protekloj sezoni, priopćeno je iz 'Gavelle'.
vrijeme: 02.07.2013.
mjesto: Crna Gora
url: http://www.gavella.hr

U prvome dijelu turneje ''Gavella'' je nastupila s dvjema predstavama na Festivalu "Grad teatar" u Budvi, gdje je 29. lipnja izvedena predstava "Odisej" redatelja Aleksandra Popovskog, nastala u koprodukciji s Kazalištem Ulysses s Brijuna, Srpskim narodnim pozorištem iz Novog Sada, Slovenskim narodnim gledališčem iz Maribora, Ateljeom 212 iz Beograda, Festivalom Sterijino pozorje iz Novog Sada i Teatrom navigator iz Skopja.

Kako se ističe u ''Gavellinu'' priopćenju, koprodukcijska predstava "Odisej", koja je premijeru imala prošlo ljeto na Brijunima, a u ''Gavelli'' je premijerno izvedena u studenome 2012., oduševila je budvansku publiku.

Dan kasnije, u intimnoj atmosferi budvanskog platoa Između crkava ansambl ''Gavelle'' izveo je potresnu priču o ljubavi "Fine mrtve djevojke" Mate Matišića u režiji Dalibora Matanića.

Turneja se nastavlja na Ljetnoj pozornici festivala "Purgatorije" u Tivtu, u sklopu čijeg je natjecateljskog dijela programa jučer bila izvedena predstava "Odisej". "Život je san" Pedra Calderona de la Barce u režiji Renea Medvešeka, na programu je danas u Velikoj sali Centra za kulturu, dok će "Antigona" Jeana Anouilha u režiji Aleksandra Popovskog igrati u revijalnom dijelu Festivala u srijedu. (Hina)