Preskočite na glavni sadržaj

Re:Making The Museum

41. godišnja konferencija muzejsko kompjutorske mreže održava se od 20. do 23. studenog 2013. godine. Ovogodišnje izdanje posvećeno je temi ponovnog stvaranja muzeja, a do 6. rujna otvorene su prijave za stipendije koje pokrivaju troškove sudjelovanja.
vrijeme: 20.11.2013.
prijava: 06.09.2013
mjesto: Montreal, Kanada; Hyatt Regency Montreal
url: http://www.mcn.edu/mcn-2013-montreal
Program obuhvaća radionice, sesije i kreativne interakcije s prijateljima i kolegama u sektoru kulturne baštine. Ove godine konferencija se bavi aktualnim trendovima u kulturnim institucijama kako bi se propitalo što oni donose te kako zajednica pronalazi nove i inovativne načine postizanja svojih ciljeva.

Od ponovnog osmišljavanja online izložbi do ispitivanja prakse digitalizacije i ponovnog ocjenjivanja interakcije s publikom, javljaju se brojni načini kako muzeji mogu aktivno kreirati same sebe.

Organizatori su osigurali ograničeni broj stipendija kojima se pokrivaju troškovi kotizacije i hotelskog smještaja te daju potporu od 400 $ za troškove prijevoza i hrane, kako bi se pomoglo da što veći broj muzejskih stručnjaka sudjeluje na konferenciji.

Za prijavu za stipendiju potrebno je ispuniti jedan od sljedećih kriterija:
- kandidat mora biti zaposlen u instituciji koja broji najviše 20 stalno zaposlenih;
- kandidat koji prvi puta pohađa konferenciju muzejsko kompjutorske mreže;
- kandidat koji je nov u zanimanju te ima manje od 2 godine iskustva.

Prijava