Preskočite na glavni sadržaj

Volontiraj u Laubi

Program volontiranja u Kući Lauba, kroz rad u raznim aktivnostima, pruža priliku mladim ljudima za stjecanje praktičnog iskustva, kao i upoznavanje s funkcioniranjem jedne značajne privatne zbirke suvremene umjetnosti. Zainteresirani se mogu prijaviti do 1. studenog, a volontiranje traje od 20. studenoga do 20. veljače 2014.
vrijeme: 20.11.2013.
prijava: 01.11.2013
mjesto: Zagreb; Lauba, Baruna Filipovića 23
url: http://www.lauba.hr
Program volontiranja namijenjen je kandidatima i kandidatkinjama koji su završili studij humanističkog, umjetničkog ili ekonomskog usmjerenja, ili se nalaze na završnim godinama studija. Želimo stvoriti tim ljudi iz različitih područja: povijesti umjetnosti, likovnih umjetnosti, dizajna, arhitekture, filozofije, sociologije, pedagogije, režije, snimanja i ekonomije, koji imaju različite interese za suvremenu umjetnost i srodne programe.

Radno vrijeme Kuće Lauba je od 14 do 22 sata svakoga dana, subotom od 11 do 22 sata. Nedjelja je dan kada ne radimo. Radno vrijeme sudionika i sudionica u Programu volontiranja je svakoga dana po četiri sata. Svaki sudionik radi u jednoj od dvije smjene, ovisno o unaprijed pripremljenom rasporedu.

Program je volonterski i traje tri mjeseca. Program započinje uvodnim sastankom i potpisivanjem volonterskog ugovora na tri mjeseca, a završava u četvrtak 20. veljače 2014. Prva dva tjedna volonteri će raditi u smjeni s iskusnim volonterima iz prošlog programa te će proći edukaciju. Nakon uspješno završenog programa volontiranja, volonteri će dobiti certifikate o volontiranju i preporuke.

Prije dolaska na potpisivanje ugovora, kandidatima se preporučuje da se pripreme i upoznaju sa zbirkom Filip Trade, ukoliko s njom nisu otprije upoznati.
 Prijave se šalju isključivo mailom, na adresu: internships@lauba.hr

1.Obrazac za prijavu nalazi se ovdje.
2.Motivacijsko pismo ne bi trebalo sadržavati više od 3 000 znakova, uključujući razmake. Preporuča se jednostavna forma pisma koja jasno razlaže vašu motivaciju i interes za prijavu. Potrebno je posebno naglasiti ukoliko vas zanima neko područje rada: radionice sa djecom, javna vodstva, rad na internet stranicama, izrada dokumentacije, odnosi sa javnošću, dokumentiranje radova, snimanje i tako dalje.
3.Životopis valja pravilno formatirati: u njemu treba navesti popis relevantnih informacija vezanih uz obrazovanje kandidata, radno iskustvo i vještine. Preporuča se europski format životopisa.

Nepotpune, faksirane i poštom poslane prijave neće se razmatrati. O dospijeću prijave kandidati neće biti posebno obaviješteni. Prijave traju do 1. studenog u ponoć, rezultati će biti objavljeni na Laubinoj internet stranici, a odabrani kandidati i kandidatkinje bit će obaviješteni putem e-maila.