Preskočite na glavni sadržaj

Igor Ruf u Galeriji SC

U srijedu, 20. studenog, u Galeriji SC, s početkom u 20 sati, otvara se izložba 'Izložba brda, namještaja i hodajući prostora', umjetnika Igora Rufa. Izložba je otvorena do 30. studenog.
vrijeme: 20.11.2013.
mjesto: Zagreb; Galerija SC, Savska 25
url: http://www.sczg.unizg.hr
Igor kao ekran projicira memorije gradeći od njih objekte, oni su Proustovi madeleine kolačići, začudni, katkad i fantastični, uvjetovani zakučastom mrežom njegovih sjećanja. Kao obrnuti teatar svijeta ili ars memoriae vidimo ono što je okidač da bi se nečeg prisjetili, a ne ono što taj okidač uvjetuje, sjećanje samo, i pritom nam ostavlja upražnjeno mjesto koje osobno možemo popuniti, dok nam preispitivanje svakog pojedinog rada kroz Igorovu poziciju nije ključno za njihovo čitanje. Činjenica u radu Stol sa brdima može nam reći da je to umjetnikov radni stol još iz vremena kada je pohađao osnovnu školu, u čijim ladicama je skrivao i iz kojih je čitao stripove dok se pred ukućanima pretvarao da uči, makar, da se slikovito izrazim, takvim pristupom podvrgavamo samog umjetnika Voight-Kampff testu…..iz teksta Predraga Pavića


Igor Ruf rođen je 1984. godine u Virovitici gdje završava srednju strojarsko tehničku školu. Magistrirao  je kiparstvo na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu u klasi prof. Stjepana Gračana 2010. godine. Izlagao je na brojnim izložbama u zemlji i inozemstvu. Od 2012. radi kao asistent na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. Živi i radi u Zagrebu.