Preskočite na glavni sadržaj

Zagrebački studio Fiktiv osvojio nagradu u Londonu

Prestižna britanska organizacija The Sign Design Society proglasila je na posebnoj svečanosti održanoj u četvrtak navečer u Londonu projekt Loccie zagrebačkog kreativnog studija Fiktiv najboljim digitalnim navigacijskim rješenjem u posljednje tri godine.
url: http://www.fiktiv.hr
Fiktivu je dodijeljena nagrada The Best Digital Wayfinding Solution za inovativan sustav koji koristi intuitivno korisničko sučelje za orijentaciju u prostoru bez mapa, namijenjeno snalaženju na otvorenim prostorima i putovanjima.

'Deset članova žirija bilo je zadivljeno konceptom, njegovom istinskom originalnošću, pažljivo promišljenim primjenama i činjenicom da se Loccie diferencira i nadopunjuje s ostalim mobilnim uređajima', izjavio je predsjednik društva Mike Wolff komentirajući odluku.

The Sign Design Society britanska je stručna organizacija čiji su članovi dizajnirali i producirali neke od najzahtjevnijih sustava signalistike na svijetu, uključujući Legible London (sustav za snalaženje pješaka po gradu Londonu), Dubai Metro, kao i signalistiku za posljednja tri izdanja Olimpijskih igara.

Svake tri godine udruženje organizira dodjelu nagrada Sign Design Awards za najveća postignuća na području signalistike, sustava snalaženja u javnim prostorima, digitalna rješenja signalistike i slično.

Fiktiv je višestruko nagrađivani kreativni studio za grafički dizajn, vizualne komunikacije i razvoj interaktivnih sustava sa zagrebačkom i losanđeleskom adresom. Projekt Loccie je uz institucionalnu i potporu osnivača zadarske The Garden grupe u potpunosti dizajniran i tehnički razvijen u Hrvatskoj, a na poziv globalnog fonda SOS Ventures u 2012. je sudjelovao u četveromjesečnom programu HAXLR8R u Shenzhenu (Kina) i San Franciscu (SAD).

Osim Fiktiva ove su godine za svoje radove nagrade osvojile ugledne dizajnerske kuće Edenspiekermann i Johnson Banks, te organizacijski odbor Olimpijskih igara London 2012.
(Hina)