okrugli stol

Okrugli stol o pokretanju programa za kulturu, obrazovanje i znanost (HTV3)


vrijeme: 30.05.2012. 12,00
mjesto: Zagreb; Palača Matice hrvatske, Ul. Matice hrvatske

U srijedu, 30. svibnja, u 12 sati, u Palači Matice hrvatske, održat će se okrugli stol o pokretanju programa za kulturu, obrazovanje i znanost (HTV3) u svjetlu rasprave o Prijedlogu Ugovora između HRT-a i Vlade Republike Hrvatske te Prijedloga Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Hrvatskoj radioteleviziji. Moderator okruglog stola je Nina Obuljen.

Uvodničari:

prof. dr. Bojan Baletić, prorektor Sveučilišta u Zagrebu, potpredsjednik Savjeta HTV3
prof.dr.sc. Nada Zgrabljić-Rotar, predsjednica Programskog vijeća HRT-a
Josip Popovac, predsjednik Uprave HRT-a
Zdenko Ljevak, predsjednik Agencije za elektroničke medije
 
Nacionalne udruge i institucije u kulturi i znanosti potpisale su s HRT-om Sporazum o pokretanju HTV3, kanala za kulturu, umjetnost, znanost i obrazovanje koji emitiranje započinje 1. siječnja 2013.

HTV3 i njegova programska koncepcija navedeni su i opisani u Prijedlogu Ugovora s Vladom RH koji je HRT uputila na javnu raspravu. Uz HTV3, u Prijedlogu Ugovora (kao i u važećem Ugovoru) predviđen je i HTV4, kanal s cjelodnevnim vijestima. No u Nacrtu izmjena i dopuna Zakona o HRT-u, Ministarstvo kulture predviđa samo jedan specijalizirani program, ne izjašnjavajući se o njegovom programskom usmjerenju. Hoće li on biti športski, kulturni ili informativni, nepoznato je.

(M.K., 29.05.2012)