smotra, revija

6. smotra folklora u Kninu


vrijeme: 04.08.2012. od 20 sati
mjesto: Knin, Trg Ante Starčevića
organizator: HKD Napredak iz Knina

Povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja (5. kolovoza) u Kninu će se u subotu, 4. kolovoza, održati velika smotra folklora međunarodnog karaktera na kojoj će nastupiti trinaest kulturno umjetničkih društava.
 
Tradicionalnu, šestu Smotru folklora "Knin, 5. kolovoz" organizira HKD Napredak iz Knina, a pokriovitelj je Grad Knin. U proteklih pet godina kninskom pozornicom je prošlo 40 različitih društava koja su svojim izvedbama posjetiteljima priredili nezaboravne trenutke. I ove godine smotra se održava u okviru obilježavanja vojno redarstvene operacije Oluja. Manifestacija nije ocjenjivačkog karaktera jer je osmišljena kao poklon gradu Kninu.

Ove godine, 4. kolovoza na Trgu Ante Starčevića u Kninu nastupit će društva i skupine Lipa iz Lipovljana, Bokolje iz Dobropoljane, Petrovpolje iz Gradca, Nadin iz Nadina, Vila Velebita iz Jasenica, Andrija Matijaš Pauk iz Marine, Dinara iz Kijeva, Sarajlije iz Tomislavgrada, Tribanj iz Livna, Lipa iz Sinca, Župa Bagalović iz Krvavca te Zvončići i Napredak iz Knina. Svečani defile društava kreće 4. kolovoza u 20 sati s Trga Ante Starčevića prema kružnom toku te se potom vraća na trg gdje u 21 sat započinje program. (Knin.hr)


 

(D.H.F., 03.08.2012)