Preskočite na glavni sadržaj

Otvorena izložba djela hrvatskih umjetnika koje je otkupio Europski parlament

Danas, 19. ožujka, u 12.30 sati, u Bruxellesu je otvorena izložba umjetničkih djela hrvatskih suvremenih autora, koje je Europski parlament otkupio za svoj stalni postav.
mjesto: Bruxelles
url: http://audiovisual.europarl.europa.eu
Izložbu je otvorila potpredsjednica Europskog parlamenta Anni Podimata (Grčka, S&D) koja je s velikim zadovoljstvom poželjela dobrodošlicu novom postavu kojim se obogatila kolekcija Europskog parlamenta u manje od godine dana od pristupanja Europskoj uniji.

Uz brojne medije i Hrvate u Bruxellesu otvorenju su prisustvovali hrvatski zastupnici u Europskom parlamentu, dok je u ime hrvatskih umjetnika, čija djela su postala dio stalne zbirke Europskog parlamenta, govorila Ivana Franka.

Umjetničke radove iz najmlađe članice Europske unije, Hrvatske, potpisuju Boris Bućan, Ivana Franke, Sanja Iveković, Ivan Kožarić, Nives Kavurić Kurtović, Đuro Seder, Josip Vaništa i Zlatan Vehabović. Oni su postali trajno vlasništvo Europskog parlamenta gdje će biti sastavni dio međunarodne zbirke umjetnina izložene u prostorijama Europskog parlamenta u Bruxellesu, Strasbourgu i Luxembourgu.