Preskočite na glavni sadržaj

31. tjedan suvremenog plesa - poziv

Hrvatski institut za pokret i ples objavljuje natječaj za sudjelovanje u programu festivala 31. tjedan suvremenog plesa. Festival će se održati u periodu od 26. svibnja do 8. lipnja 2014. godine, a prijave su otvorene do 7. travnja.
vrijeme: 26.05.2014.
prijava: 07.04.2014
url: http://www.danceweekfestival.com
 Natječaj je namijenjen profesionalnim plesnim umjetnicima i skupinama suvremenog plesa koji djeluju na području Hrvatske kao i umjetnicima koji su podrijetlom iz Hrvatske, a djeluju u inozemstvu.
Razmatrat će se prijedlozi / radovi koji su nastali u periodu od 15. lipnja 2013. do trenutka prijave, te radovi u nastajanju koji će premijernu izvedbu imati u okviru Festivala. Zanimaju nas prijedlozi koji svojom intencijom i vizijom pomiču granice estetike i virtuoznosti izvedbe u području suvremenog plesa, te koji ostvaruju komunikaciju s ostalim disciplinama na način koji rezultira novom sinergijom te potiče inovativnost u području suvremenog plesa.

Odabrat će se 2 programske cjeline u sljedećim kategorijama:
- samostalni mladi autori – s do tri ranije realizirana rada različitog trajanja u razdoblju od 3 godine te predstavljeni javnosti u profesionalnim uvjetima. U ovoj kategoriji odabrati će se najviše 3 autora s radovima u trajanju 20-30 minuta (namjera je prikazati te radove na istoj pozornici tijekom jedne večeri);
- samostalni cjelovečernji rad – za umjetnike koji su tijekom svoje karijere u posljednjih pet godina ostvarili najmanje 5 cjelovečernjih radova (trajanja 30 -60 minuta) u profesionalnim uvjetima;
- plesne skupine/ cjelovečernji rad – mogu prijaviti profesionalne autorske radove u vlastitoj produkciji.
Ukoliko se radi o naslovu koji je premijerno izveden u ovoj sezoni uvjet je da predstava nije imala više od 3 izvedbe u Zagrebu najmanje 45 dana uoči festivala.

(napomena: pod cjelovečernji rad uzet ćemo u razmatranje radove u trajanju od 35 minuta do najviše 90 minuta).

Prijava treba sadržavati:
- ispunjenu prijavnicu;
- životopis autora;
- DVD (uz link na on line video): ne-montirana verzija snimljena jednom kamerom, centralno locirana, bez zoomiranja;
- press dossier;
- kritike (ukoliko je predstava već izvođena);
- nacrt rasvjete.

Kandidati moraju garantirati da su izvođači prijavljenog rada u vrijeme prijave i sve do objave rezultata natječaja slobodni nastupiti u vrijeme utvrđeno za održavanje festivala 2014. godine. Festival će se u konačnoj odluci rukovoditi dostupnim financijskim i tehničkim uvjetima. Sve tehničke uvjete te troškove najma dodatne tehnike (Festival ima na raspolaganju određene, ograničene tehničke resurse) kao i honorare suradnika snose kandidati sami iz honorara prema ugovoru s Festivalom. Putni troškovi, ukoliko se radi o prijedlogu kandidata koji djeluju izvan Zagreba, moraju biti naznačeni u prijedlogu. Naknadna traženja neće se uvažiti.

Sve prijavnice s popratnom dokumentacijom trebaju stići najkasnije do 7. travnja 2014. do 15:00 sati na adresu: hipp-tsp@zg.t-com.hr, a ispunjenu i potpisanu prijavnicu zajedno s ostalom dokumentacijom u 3 kopije treba poslati poštom na sljedeću adresu:
Hrvatski institut za pokret i ples (za natječaj)
Biankinijeva 5
10 000 Zagreb

Rezultati natječaja bit će objavljeni najkasnije do 21. travnja 2014. godine. Nepotpune prijave nećemo uzimati u obzir.