Preskočite na glavni sadržaj

'Bordo - vječna stipovska mladost'

Zagrebačka premijera dokumentarnog filma Bernardina Modrića 'Bordo- vječna stipovska mladost', koji pripovijeda o jednom od najdugovječnijih aktivnih strip-crtača na svijetu – Borivoju Dovnikoviću Bordi, održat će se u ponedjeljak, 24. ožujka, u 19 sati, u Art kinu Grič.
vrijeme: 24.03.2014. 19 h
mjesto: Zagreb; Art-kino Grič, Jurišićeva 6
url: http://www.vedis.hr

U preko šest desetljeća rada Bordo je sudjelovao u stvaranju hrvatskog (tada jugoslavenskog) stripa, karikature, dizajna i animiranog filma u kome je polučio vrhunske domete.

Uzbudljivu priču o crtaču 'Mende Mendovića', 'Blesana i Tulipana', 'Emila i detektiva' i 'Susreta treće vrste' ispričala je autorska ekipa koju su predvodili scenarist i producent Veljko Krulčić, redatelj Bernardin Modrić, snimatelj Robert Kalčić, montažer Tin Kowalski i skladatelj Igor Karlić. Poigravajući se estetskim odlikama stripa i filma oni su prikazali jedno od najkreativnijih razdoblja Hrvatske i Zagreba polovicom prošloga stoljeća. U tome su im pomogli vrsni svjedoci Dovnikovićeve karijere Mladen Bjažić, Nedjeljko Dragić, Rudi Aljinović, Pero Zlatar, Slavica Fila i drugi.

Dokumentarac 'Bordo – vječna stripovska mladost' proizveo je zagrebački 'Vedis', uz financijsku pomoć Hrvatskog audiovizualnog centra.