Preskočite na glavni sadržaj

Film 'Od zrna do slike' nagrađen na festivalu FIFA u Montrealu

Dokumentarni film 'Od zrna do slike' redatelja Branka Ištvančića koji je sudjelovao u glavnom programu 32. međunarodnog festivala filmova o umjetnosti (FIFA) od 20. do 30. ožujka ove godine u Montrealu, nagrađen je prestižnom nagradom Liliane Stewart Award sponzorirane od strane Programa Stewart koji se bavi modernim dizajnom.
vrijeme: 03.04.2014.
mjesto: Kanada; Montreal
url: http://www.artfifa.com/

Ugledna nagrada Liliane Stewart utemeljena je 2011. godine sa svrhom prepoznavanja najboljih dokumentarnih filmova u svijetu dizajna i umjetnosti, a dodjeljuje se jednom godišnje u povodu Međunarodnog festivala filmova o umjetnosti (FIFA) u Montrealu kao jedna od 12 uglednih nagrada za koje se natječu filmovi iz glavnog programa.

Ovogodišnja nagrada Liliane Stewart dodijeljena je hrvatskom filmu "Od zrna do slike" u režiji Branka Ištvančića na završnom ceremonijalnom dijelu festivala 30. ožujka 2014. u Montrealu. Po riječima Renéa Rozona, redatelja i osnivača festivala FIFA, Stewart Program koji dodjeljuje nagradu Liliane Stewart, pomaže potaknuti filmaše s naglaskom na dizajn i čini da njihov rad bude bolje prepoznat po cijelom svijetu. Međunarodni festival filmova o umjetnosti (FIFA) je neprofitna organizacija posvećena promicanju i predstavljanju najboljih svjetskih produkcija filmova o umjetnosti. Jedanaest dana, koliko traje natjecateljski program festivala, to je ujedno i najvažniji godišnji događaj takve vrste u cijelom svijetu te žarište za susretanje umjetnika i stručnjaka iz likovnih i filmskih svjetskih zajednica. Od osnutka festivala 1981. godine pa do danas, oko 5000 filmova iz 71 zemlje svijeta predstavljeno je publici koja i dalje svake godine raste. Na ovogodišnjem festivalu, po prvi puta je u programu sudjelovao jedan film iz Hrvatske, uvršten od 266 pristiglih filmova iz 38 zemalja svijeta u konkurenciju glavnog programa od 38 filmova koji su se natjecali za jednu od 12 nagrada.