predstavljanje

Projekt 'Onkolog i JA' H. Bulaje na koprodukcijskom sajmu Cinekid Junior


vrijeme: 14.09.2012.
mjesto: Nizozemska; Amsterdam

Razvojni krosmedijski projekt 'Onkolog i JA' Helene Bulaje odabran je među 35 projekata koji će u listopadu biti predstavljeni na koprodukcijskom sajmu Cinekid Junior (Cinekid'a Junior Cross-media Market) u sklopu festivala Cinekid u Amsterdamu.

'Onkolog i JA' je web enciklopedija za djecu i roditelje koja uključuje kolekciju kreativnih dokumentaraca o djeci oboljeloj od karcinoma. Projekt je zamišljen kao mrežni online servis u vidu internetskog portala i mobilne aplikacije, a namijenjen prije svega za edukaciju i razmjenu iskustava i znanja među roditeljima i djecom oboljelom od karcinoma u Hrvatskoj i u svijetu.

Portal i aplikacija radnog naziva 'Onkolog i JA' osmišljeni su kako bi se na jednostavan i vizualno atraktivan način te uz određenu dozu humora oboljeloj djeci i njihovim obiteljima pomoglo u što lakšem, bržem i bezbolnijem putovanju kroz teške životne situacije. Uz online servis, projekt će sadržavati i kolekciju kratkih kreativnih dokumentaraca o iskustvima djece i roditelja.

Projekt nastaje u koprodukciji producentske tvrtke Moje Čarobne Misli i udruge Krijesnica. Autorica projekta je Helena Bulaja, a producent i koordinator je Zoran Cipek. 'Onkolog I JA' drugi je autorski i producentski projekt Helene Bulaje koji će se predstaviti na koprodukcijskom sajmu Cinekid Junior. 2010. godine sudjelovala je s projektom 'Zgodice o Micama', koji je ove godine dobio i potporu Programa MEDIA  za razvoj animiranih projekata.

Cinekid je najveći svjetski festival filmova, televizijskih sadržaja i novih medija namijenjenih djeci od 4 do 14 godina starosti. Svake godine posjeti ga oko 50 000 ljudi.

Izvor: HAVC

(R.P.B., 14.09.2012)