Preskočite na glavni sadržaj

Novi međunarodni uspjeh pijanista Aljoše Jurinića

Nepunih mjesec dana od osvajanja prve nagrade u Cosenzi, Aljoša Jurinić pobijedio je i na 5. međunarodnom pijanističkom natjecanju u Massarosi (Italija) održanom od 4. do 7. lipnja 2014.
vrijeme: 07.06.2014.
mjesto: Italija; Massarosa
url: http://associazionemusicalemassarosa.eu/

Mladi hrvatski pijanist tako je osvojio sva četiri natjecanja iz svjetske mreže Alink-Argerich na kojima je u posljednje dvije godine sudjelovao.

Među 25 natjecatelja iz 15 zemalja u Massarosi je bio i ruski pijanist Daniil Tsvetkov, najbolje plasirani na 5. međunarodnom natjecanju Svetislav Stančić, održanom u Zagrebu u veljači ove godine.

Aljoša Jurinić (Zagreb, 1989.) studira na Scuola di Musica di Fiesole u Italiji u klasi glasovite Eliso Virsaladze. Diplomirao je na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Rubena Dalibaltayana, a dvije godine studija proveo je na Universität für Musik und darstellende Kunst u Beču u klasi prof. Noela Floresa.

Višestruko je nagrađivan na državnim i međunarodnim natjecanjima za mlade pijaniste. Svoj najveći uspjeh Aljoša Jurinić postigao je 2012. godine pobijedivši na uglednom pijanističkom natjecanju Robert Schumann u skladateljevu rodnom gradu Zwickauu. Iste godine dobio je prvu nagradu na 3. međunarodnom pijanističkom natjecanju Encore! Shura Cherkassky u Milanu, a Zagrebačka filharmonija mu je dodijelila nagradu Mladi glazbenik godine. Nagradu Ferdo Livadić za najboljeg izvođača 10. međunarodnog natjecanja mladih glazbenika u Samoboru primio je 2013. godine.