Preskočite na glavni sadržaj

Četvrta Burza Mreže neovisnih kazališta i kazališnih družina

U zagrebačkom Kazalištu Mala scena održat će se od 29. do 31. kolovoza četvrta po redu Burza Mreže neovisnih hrvatskih kazališta i kazališnih družina u sklopu koje će biti prikazano ukupno osam predstava, priopćeno je iz Kazališta Mala scena.
vrijeme: 29.08.2014.
mjesto: Zagreb; Kazalište Mala scena, Medveščak 2
url: http://www.mala-scena.hr/

Prva predstava u programu je "Ritina škola" Kazališta Planet Art, a na Burzi će još sudjelovati Lutkarski studio KVAK (Zagreb), Kazalište Tvornica lutaka (Zagreb), Teatar Naranča (Pula), Triko Cirkus Teatar (Zagreb), Kolektiv SKROZ (Zagreb), Teatar Tirena (Zagreb), Teatar Gustl (Zagreb) i Kazalište Mala scena (Zagreb).

U sklopu programa bit će izvedene predstave Kazališta Mala Scena "Priča o zvuku", "Iglica" (suradnja s Triko cirkus teatrom) i "Smiješno čudovište"; "Čudesna šuma" Kazališta Tvornica lutaka, "Tikvići na selu - Priča o mlinu" Lutkarskog studija KVAK, te "Preko grma, preko trna" Teatra Tirena. Teatar Naranča izvest će predstavu "Ljepotica i zvijer", a Gustl teatar i Hrvatsko kazalište Pečuh "Cabaret na crno".

Mreža neovisnih kazališta i kazališnih družina u RH nastala je u rujnu 2010. unutar udruge Kazališni epicentar kao inicijativa za ujedinjenje neovisne kazališne scene.

Burza je dio Zagrebačkog kulturnog ljeta, a njezin program sufinancira Ministarstvo kulture. (Hina)