natječaj, radionica, kolonija

Interactivos?'13 - poziv


vrijeme: 15.04.2013. - 27.04.2013.
prijava: 15.01.2013.
mjesto: Madrid, Španjolska
organizator: Medialab-Prado / The Libre Graphics Research Unit

Medialab-Prado i The Libre Graphics Research Unit organiziraju radionicu Interactivos?'13: alati za svijet čitanja-pisanja, koja se održava u Madridu, Španjolska, od 15. do 27. travnja 2013. Prijave za sudjelovanje primaju se do 15. siječnja 2013.

 Organizatori traže projekte koji bi se, u suradnji s drugim autorima, razvijali tijekom dvotjedne radionice. Poziv je otvoren za ideje za kreiranje alata za zajedničko dizajniranje, uređivanje, crtanje i pisanje. Ovo izdanje fokusirano je na (re)invenciju rada konvencije Libre Graphics koja podupire suradnju i razmjenu.

Savjetnici: Libre Graphics Magazine urednički tim (Ginger Coons, Ana Carvalho i Ricardo Lafuente); Comunes Collective - KUNE collaborative software (Vicente Ruiz Jurado, Samer Hassan) i Jennifer Dopazo. Kustos Femke Snelting (LGRU, Constant).

Susret Libre Graphics i prezentacija odabranih projekata organiziraju se od 10. do 13. travnja 2013.

Radionica je oblikovana kao zajednička platforma za istraživanje, produkciju i učenje. Ona podržava razvoj prototipova koji se baziraju na odabranim projektima. Rad izvodi multidisciplinarna grupa koju čine voditelji projekta i zainteresirani suradnici. Tim savjetnika pruža konceptualne i tehničke savjete.

Interactivos?'13 okuplja tipografe, web dizajnere, ilustratore, grafičke dizajnere, kartografe, pisce, umjetnike i programere te predlaže široki raspon aktivnosti, od teorije do prakse, kroz pisane tekstove, istraživačke susrete, izradu eksperimentalnih prototipova, seminare i radionice.

Interactivos?'13 odvija se istovremeno s godišnjim susretom Libre Graphics, koji okuplja korisnike i programere otvorenog, slobodnog koda (FLOS-a) za kreativni rad. Projekti odabrani za radionicu Interactivos?'13 predstavljaju se na susretu Libre Graphics.

Od prispjelih prijava, odabire se maksimalno 8 projekata koji će se producirati tijekom dvotjedne radionice. Prijedloge predstavljaju pojedinci ili grupe, a svaki sudionik ili tim može predstaviti neograničeni broj projekata. Odabrani projekti moraju biti otvoreni za suradnju ostalim sudionicima koji će doprinijeti produkciji prototipa. Stoga, sudjelovanje u radionici moguće je na razini voditelja projekta ili suradnika na projektu.

Nakon što su projekti odabrani, idući korak odnosi se na objavu poziva za sve zainteresirane za sudjelovanje na razvoju odabranih projekata, koji će biti objavljen 5. veljače 2013., s rokom prijave do 9. travnja 2013.

Kontakt: interactivos@medialab-prado.es

Više

(I.P., 12.12.2012)