natječaj

Unlike Us konferencija


vrijeme: 22.03.2013. - 23.03.2013.
prijava: 01.03.2013.

Institute of Network Cultures poziva sve zainteresirane da prijave kratki video, u maksimalnom trajanju 3 minute, koji bi se prokazao na Unlike Us konferenciji u Amsterdamu, 22. i 23. ožujka 2013. Rok za slanje prijava istječe 1. ožujka.

Svi video radovi prikazivat će se u sklopu sesije Da li ste uznemireni? Federalni Web Show.

Najbolji način za kritiziranje monopola platformi jest kroz davanje podrške alternativnim besplatnim i otvorenim programima (free and open source software) koji se mogu lokalno instalirati. Federalni Web Show uspostavlja uvjete za decentralizaciju.

Razvija se puno alternativnih društvenih mreža čiji je cilj dati korisnicima veću moć, npr. nad njihovim podacima. Sjetite se projekata Lorea ili Diaspora. Kakvi se izbori trebaju učiniti za decentralizirani dizajn i koje su zamke? Da li je nužno kao polazište uzeti pojedinca koji će dijeliti ili mrežu?

Moguća je drukčija vrsta društvene mreže, no brojna su pitanja koja treba uzeti u obzir. Da li ste spremni za kontinuirano donošenje odluka? Koliko je duboko vaše povjerenje u zajednicu s kojom dijelite podatke? U živom razgovoru, s gostima na pozornici ili na ekranu, raspravlja se moguća budućnost decentralizacije i alternativnih koncepata. Otvoreni ili zatvoreni, komercijalni ili anarhistički, federalni, distribuirani, decentralizirani: priključite se Federalnom Web Showu.

Postanite kreativni u video animaciji, stop-motion-u, fotografiji, dizajnu, kroz vlastiti glas ili bilo što drugo što bi moglo biti poticajno i zabavno.

Video rad s opisom poslati na larissa@networkcultures.org

Više

(I.P., 09.01.2013)