predstavljanje

Mirjana Batinić se predstavlja na Malti


mjesto: Valleta, Malta

Novomedijska umjetnica Mirjana Batinić, predstavit će dio svog umjetničkog rada u petak, 22. ožujka na Fakultetu umjetnosti, znanosti i tehnologije na Malti (MCAST College of Arts, Science and Technology).
U sklopu predstavljanja, Batinić će održati predavanje o razvoju interaktivnih instalacija, te video umjetnosti. Govorit će i o iskustvima na ljubljanskoj Akademiji likovnih umjetnosti i oblikovanja, Fakultetu računarstva i informatike s kojim je surađivala tijekom magistarskog studija, te o iskustvima i suradnji sa ljubljanskim laboratorijem za digitalne medije Ljudmila.
Također, tijekom boravka na Malti sudjelovat će kao predavač na simpoziju „Writing Life“ na Sveučilištu Malta, sa radom naslovljenim „Life in the Other Place“.

Mirjana Batinić (Split, 1977.) trenutno studira na doktorskom studiju Filozofije i teorije vizualne kulture. 2012. je magistrirala iz umjetnosti na odsjeku Videa i novih medija Akademije likovnih umjetnosti i oblikovanja u Ljubljani. Kao poslijediplomski istraživač boravila je u Klagenfurtu, na odsjeku medija i komunikologije. Diplomirala je 2003. na Umjetničkoj akademiji u Splitu, gdje je i završila srednju Školu likovnih umjetnosti.

Bavi se interaktivnim instalacijama, video i zvučnom umjetnošću. Dva puta je predstavljala Hrvatsku na Bienalu mladih umjetnika Europe i mediterana. Sudjelovala je na dvadesetak samostalnih (Prima Center Berlin; Galerija Kapelica Ljubljana; Galerija SC, Zagreb; Galerija Karas, Zagreb; Podrumi Dioklecijanove palače, Split, Salon Galić, Split…) i šezdesetak skupnih izložbi u zemlji i inozemstvu (Ars Electronica, Linz; Videomedeja, Novi Sad; Mestna Galerija Ljubljana; Galerija Škuc, Ljubljana…). Članica je Hrvatske udruge likovnih umjetnika Split, te slovenskog digitalnog video arhiva DIVA pri SCCA Ljubljana.

 

(D.H., 15.03.2013)