Preskočite na glavni sadržaj

Split: Lutkarska premijera u knjižnici

Predstava 'Paško u knjižnici', treća ovosezonska premijera Gradskog kazališta lutaka Split, bit će izvedena u četvrtak, 19. veljače u 18 sati, u Gradskoj knjižnici Marka Marulića (dvorana središnje knjižnice).
vrijeme: 19.02.2015.
mjesto: Split, Gradska knjižnica Marka Marulića
url: http://www.gkl-split.hr
 
Branimir Rakić i Branko Ružić autori su predstave o dječaku Pašku koji obožava nogomet i kompjutorske igrice, ali nikako ne voli čitanje. Baš kao mnoga druga djeca, Paško misli da je knjižnica najdosadnije mjesto na planeti i na početku ove priče ne sluti da ga tamo čeka nesvakidašnja avantura koju će proživjeti s jednom šarmantnom Lucijom i fantastičnim Knjiškim moljcem.
 
Branimiru Rakiću, dugogodišnjem članu ansambla GKL-a Split, ovo je prva lutkarska režija u matičnom kazalištu, a u predstavi i glumi zajedno s Milenom Blažanović. 
Prvi put u lutkarstvu okušao se slikar-grafičar Luka Duplančić koji potpisuje kreaciju scene, lutaka i kostima.  Skladatelj je Jakša Matošić.
 
Nakon premijere, predstava „Paško u knjižnici“ igrat će u središnjici GKMM 19., 20. 21. i 28. veljače, a nakon toga kreće na gostovanje u  druge knjižnice, vrtiće, škole i ostale prostore izvan dvorane GKL-a koje ćemo uz malo truda pretvoriti u prava mini kazališta.

Za uzrast: +3 | Trajanje: 40 min.

Opširnije