Preskočite na glavni sadržaj

Bookvica / Natalija Grgorinić i Ognjen Rađen

Gosti ovotjedne Bookvice, koja se održava u četvrtak, 5. ožujka, s početkom u 20, 30 sati u splitskom klubu Quasimodo su književno-bračni par Natalija Grgorinić i Ognjen Rađen, koji će publici predstaviti svoj najnoviji kolaborativni roman 'Putanje' te brojne književne aktivnosti kojima se bave.
vrijeme: 05.03.2015. 20,30
mjesto: Split; Quasimodo, Gundulićeva 26a/II
Roman 'Putanje' originalan je i inovativan i po konceptu i po grafičkom dizajnu. Njegova se radnja odvija na auto-cesti, u svijestima ljudi koji se međusobno mimoilaze, i predstavlja kreativnu nadgradnju žanra romana ceste. Po riječima samih autora, on tvori 'grupni portret suvremenog društva što se prepliće s otvorenim, izravnim uvidom u intimnu dinamiku međuljudskih odnosa i veza'.

Osim o romanu 'Putanje', autori će govoriti o svojoj opredijeljenosti za kolaborativno pisanje i o shvaćanju književnosti kao kolektivnog, a ne individualističkog medija te će s publikom podijeliti spisateljska iskustva koja su stekli boraveći u Sjedinjenim Američkim Državama. Predstavit će i projekte kojima se trenutačno bave s ciljem poticanja književne produkcije: Knjižnicu i književno svratište 'Zvona i nari' u Ližnjanu te Umjetničku organizaciju 'Komoč koruna' – radionicu teksta i slike pokrenutu u svrhu predstavljanja pojedinih književnih radova i što izravnije ponude čitateljima kvalitetne i poticajne književnosti. Voditeljica Bookvice je Patricija Vodopija.

O autorima: Rođeni 1974. u Puli (Natalija) i 1975. u Slavonskom Brodu (Ognjen). Pišu zajedno, na hrvatskom i engleskom jeziku. Studirali engleski jezik i književnost, i indologiju (Ognjen), završili studij hrvatskog jezika i književnosti, te komparativne književnosti (Natalija) na Filozofskom fakultetu u Zagrebu (1999.). Zajednički magistrirali kreativno pisanje na Otis College of Art and Design u Los Angelesu (2005.) te doktorirali na temu teorije književnog autorstva na Sveučilištu Case Western Reserve u Clevelandu, u SAD-u (2012.). Žive i rade u Ližnjanu, u Istri, gdje vode Knjižnicu i književno svratište ZVONA i NARI (www.zvonainari.hr). Radili kao suradnici i/ili urednici u Vijencu, Homo volansu, Studentskom listu, Arkzinu, te u Glasu Istre, Večernjem listu, Jutarnjem listu, Zamirzinu te na Radio Maestralu. Objavljivali prozu u Vijencu, Republici, Novoj Istri, Mogućnostima, Tragovima, Plimi i drugdje. Pokrenuli i uređivali Admit Two, internetski časopis za književnu suradnju (www.admit2.net).  Prevode s engleskog i na engleski jezik.