Preskočite na glavni sadržaj

Otvorene prijave za Blankovu filmsku školu

Filmska udruga Blank_filmski inkubator iz Zagreba organizira Filmsku školu koja će se održati od 21. ožujka do 16. svibnja, subotama  od 11 do 16 sati. Filmska škola zamišljena je kao intenzivni dvomjesečni filmmaking program, kojeg vode eminentni stručnjaci iz područja filmske djelatnosti. Prijave za Filmsku školu primaju se 17. ožujka 2015.
vrijeme: 21.03.2015.
prijava: 17.03.2015
mjesto: Zagreb
url: http://www.blankzg.hr/

Nastavni program Filmske škole koncentrira se ponajviše na kratki film (igrani i dokumentarni). Program je zamišljen po principu cjelodnevnog masterclassa, te svaki polaznik prolazi sve faze stvaralačkog procesa, ne limitirajući se na taj način u startu samo na jednu djelatnost. Najbolji scenariji razvijeni na Filmskoj školi dobit će priliku da budu napravljeni u Blankovoj profesionalnoj produkciji uz jaku mentorsku podršku. Filmska škola dobra je priprema za ADU kao i za početne i napredne korake u stvaranju filma.

U Filmskoj školi prolazi se rad na scenariju, režija, dokumentarni film, kamera i snimanje te produkcija.

Ovogodišnji mentori su: Abdulah Sidran, scenarist proslavljenih filmova Sjećaš li se Dolly Bell? i Otac na službenom putu redatelja Emira Kusturice, te filmova Kuduz u režiji Ademira Kenovića i (A)Torzija redatelja Stefana Arsenijevića; Sonja Tarokić, redateljica i dobitnica nekoliko filmskih nagrada; Mario Sablić, snimatelj i direktor fotografije na desetak filmova; Igor Jelinović, student filmske režije i scenarist desetak filmova; Dana Budisavljević, redateljica nagrađenih dokumentarnih filmova te Dario Juričan, producent pedesetak kratkih filmova.

Prijave za Filmsku školu primaju se 17. ožujka 2015. na: radionice@blankzg.hr

Više informacija potražite na ovom linku.

Izvor: HAVC