predstavljanje

Prezentacija radova I. M. Klifa


vrijeme: 16.05.2013. 20,00
mjesto: Zagreb; Net klub MaMa, Preradovićeva 18

U četvrtak, 16. svibnja, s početkom u 20 sati, u net klubu MaMa, u sklopu Upgrade! Zagreb, gostuje multimedijalni umjetnik I.M.Klif koji će održati prezentaciju svog dosadašnjeg rada.

I. M. Klif je jedan od najznačajnijih umjetnika hrvatske novomedijske umjetničke scene. Već dugi niz godina kontinuirano istražuje odnos zvuka i slike, stvarajući tako izuzetno zanimljive i sublimne instalacije. Diplomirao je 1994. na Visokoj školi za oblikovanje zvuka u Amsterdamu (School of Audio Engineering). Osim izrade kinetičkih, svjetlosnih i video instalacija, povremeno se bavi i performansom. Radi također sa slikom i zvukom u sklopu kazališnih, filmskih, televizijskih i glazbenih projekata. Izlagao je u Europi, Japanu i SAD (Mapping festival, Geneva; Ars Electronica, Linz; Kibla, Maribor; Kapelica Gallery, Ljubljana; Kunsthalle Exnergasse WUK, Beč; MSU, Zagreb …)

Upgrade!Zagreb je član međunarodne mreže Upgrade! za promociju umjetnosti, tehnologije i kulture. Riječ je o internacionalnoj mreži u rastu, sastavljenoj od autonomnih punktova diljem svijeta koje spaja ljubav prema umjetnosti, tehnologiji i kulturi. Upgrade! je organizator raznih izložbi, prezentacija, radionica, performansa te predavanja novo-medijskih umjetnika i kustosa u više od 25 gradova svijeta. Upgrade!Zagreb organizira CSDVU.

(M.K., 14.05.2013)