radionica, kolonija

Mogućnosti financiranja projekata u kulturi iz europskih i drugih međunarodnih izvora


vrijeme: 18.06.2013. 11,00
mjesto: Osijek; Galerija likovnih umjetnosti

U Galeriji likovnih umjetnosti u Osijeku gostuje izložba NOARHIV, u okviru čijeg se popratnog programa, u utorak, 18. lipnja, u 11 sati, održava predavanje 'Mogućnosti financiranja projekata u kulturi iz europskih i drugih međunarodnih izvora'.

Predavanje je namijenjeno javnim ustanovama u kulturi, udrugama te privatnim poduzetnicima u sektoru kulture. Predavanje će održati Križana Brkić, nezavisna savjetnica za europske programe i fondove u kulturi i obrazovanju, s iskustvom u području međunarodne kulturne suradnje (Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija RH,  Odjel za međunarodnu kulturnu suradnju; Ministarstvo kulture RH, Odjel za kulturnu kontaktnu točku za Program Kultura 2007-2013).

Predstavit će se uspješni europski projekti Muzeja suvremene umjetnosti u Zagrebu, koji je u 2013. godini jedini vodeći partner iz Hrvatske u projektima odobrenim od programa Kultura 2007-2013, koji će biti najinspirativniji za muzejske djelatnike u kontekstu osmišljavanja, prijave i provedbe europskih projekata, kao i sve raspoložive mogućnosti financiranja projekata za kulturne ustanove, organizacije i pojedince.

(M.K., 17.06.2013)