najave

Global Cultural Districts Network – pokrenut novi forumKreatori politika koji vode nove umjetničke centre kao što su West Kowloon Cultural District u Hong Kongu i druge umjetničke destinacije u urbanim kvartovima diljem svijeta ujedinit će se kroz novi forum, koji je najavljen na kongresu New Cities Summit, održanom početkom lipnja u Sao Paulou.

The Art Newspaper najavio je ovaj ambiciozni projekt, pod nazivom Global Cultural Districts Network, kao partnerstvo između organizatora kongresa, New Cities Foundation, AEA Consulting - tvrtke za konzalting u kulturi sa sjedištem u New Yorku te predstavnika Dallas Arts District.

Članovi mreže dijelit će resurse, raspravljati o utjecaju urbanih politika i ekonomskog razvoja na kulturne centre te vrednovati trendove u tehnologiji i kreativnim industrijama. Global Cultural Districts Network omogućuje umrežavanje pojedinaca odgovornih za osmišljavanje i planiranje ovih projekata kako bi podijelili izazove (što ih drži budnima noćima) i najbolje prakse (što im omogućuje miran san), kaže Adrian Ellis, direktorica AEA Consulting.

Novouspostavljena organizacija nada se okupiti članove, a za sada u njoj djeluju: Michael Lynch, izvršni direktor West Kowloon Cultural District u Hong Kongu, Carolien Gehrels, zamjenica gradonačelnika Amsterdama za ekonomska pitanja kulturu i umjetnost, Michael Eissenhauer, glavni direktor National Museums u Berlinu.

(I.P., 28.08.2013)