Preskočite na glavni sadržaj

Riječka Talijanska drama ove sezone priprema šest premijera

Ravnateljica Talijanske drame HNK Ivana pl. Zajca u Rijeci Leonora Surian u petak je na konferenciji za novinstvo, najavljujući novu sezonu ovog ansambla, kazala da će ona početi 6. listopada, repriznom izvedbom komedije 'Zoran e il cane di porcellana (Zoran i pas od porculana)', dok će tijekom sezone biti šest premijera, među kojima su četiri koprodukcije.
vrijeme: 02.10.2015.
mjesto: Rijeka
url: http://www.hnk-zajc.hr

Predstava "Zoran i pas od porculana" Arama Kiana inspirirana je likovima iz filma "Zoran, moj nećak idiot" Matea Oleotta. Redatelj je Andrea Collavino a glume Elvia Nacinovih, Eugenio Allegri, Stefano bartoli, Rosanna Bubola i drugi. Predstava je premijerno izvedena na kraju prošle sezone. Nakon bloka izvedbi u Rijeci, predstava odlazi na turneju po istarskim mjestima.

Surian je istaknula da ove godine Talijanska drama nudi šest vrsta pretplata te da je interes gledatelja do sad vrlo zadovoljavajući.

Prvi premijerni naslov Talijanske drame ove sezone je "Guliver" koji se postavlja u koprodukciji sa slovenskim kazalištem Gledališče Koper. U predstavi glumi troje glumaca riječke Talijanske drame - Bruno Nacinovich, Elene Brumini i Miriam Monica, a uz njih glume još tri glumca iz koparskog kazališta.

Premijerna izvedba u Rijeci će biti u studenom, a koparska je na rasporedu u subotu, 3. listopada, najavila je Surian. (Hina)