natječaj, istraživanje

Arts and Environmental Sustainability Research Project


prijava: 08.11.2013.
organizator: IFACCA / Julie’s Bicycle

IFACCA i Julie’s Bicycle pokrenuli su partnersko istraživanje u svrhu mapiranja aktivnosti ekološke održivosti unutar umjetničkog i kulturnog sektora, kako bi identificirali koje vrste potpora i resursa postoje ili bi se mogli razviti. Pozivaju se organizacije zainteresirane za suradnju da se prijave do 8. studenog 2013.

Istraživanje će se baviti sljedećim pitanjima:
- angažman vlastite organizacije u kontekstu ekološke održivosti i detalji kako i zašto vaša organizacija problematizira ove teme;
- koje umjetničke organizacije podržavate i koji su njihovi pogledi na važnost ekološke održivosti u umjetničkom sektoru;
- osnovna ekološka pitanja u vlastitoj zemlji te kako ona utječu na umjetnički sektor i umjetničke organizacije, postojeći programi i inicijative vezani za ekološku održivost te potencijalni koraci koje bi umjetničke organizacije mogle poduzeti.

Rezultati će se analizirati i diseminirati svim sudionicima istraživanja zbog povratnih reakcija i pregleda, a nacrt izvještaja predstavit će se na World Summit on Arts and Culture koji se održava u Santiago de Chile tijekom siječnja 2014.

Ukoliko su organizacije zainteresirane za sudjelovanje, potrebno je javiti se na mail:
info@ifacca.org

(I.P., 29.10.2013)