Preskočite na glavni sadržaj

Književnost, između: Andrija Škare

U utorak, 3. studenoga, u 19 sati, u klubu Booksa, u sklopu tribine 'Književnost, između' gostuje Andrija Škare, mladi  pisac, novinar, televizijski voditelj i autor televizijskih scenarija, kolumni i članaka.
vrijeme: 03.11.2015. 19,00
mjesto: Zagreb; Booksa, Martićeva 14d
url: http://www.booksa.hr
Prozu je Škare objavljivao u domaćim i regionalnim časopisima, a prvu knjigu S više mlijeka, molim, zbirku beletrističko-publicističkih tekstova o zagrebačkim kafićima, izdao je 2008. godine. Glazba i književnost često su u njegovom radu višestruko i nepovratno povezane – kroz Glazbeni dnevnik kojeg Škare piše za Booksu i glazbene kritike koje objavljuje na Potlisti. Bez glazbe nije prošao ni Život svijeta koji će doći, njegova prva prozna knjiga koju je objavio prošle godine. Riječ je o zbirci priča koje, kako on sam kaže, međusobno na ovaj ili onaj način čvrsto veže upravo glazba.

Koji su to putevi i mehanizmi kojima se glazba uvlači u pisanje, a koje je mjesto, s druge strane, književnosti u muzici? Kako pisati o glazbi? Kakve veze imaju književnost i Belle & Sebastian ili PJ Harvey? Ovo su neka od pitanja na koje će Andrija Škare ponuditi odgovore u razgovoru s voditeljicom tribine Književnost, između, Dunjom Kučinac.