Preskočite na glavni sadržaj

Razgovor sa Dan Boehlom

U četvrtak,  25. veljače, u 17 sati, u prostoru Školice MSU-a, održava se razgovor sa Dan Boehlom, američkim pjesnikom i vizualnim umjetnikom. Razgovor vodi Srđan Sandić.
vrijeme: 25.02.2016. 17,00
mjesto: Zagreb; MSU, Avenija Dubrovnik 17
url: http://www.msu.hr
Sandić će razgovarat sa Danom o njegovim razlozima za pjesništvo; pjesničkim akcijama; intimnoj ideji pjesništva; vizualnom doprinosu tekstu; procesima nastanka pjesme, nastajanja proze. Navest će ga da otkrije sanja li o tome da će pjesma promijeniti svijet, i ako da – čiji? Zašto se pjesme više čitaju u vremenima raznovrsnih fašizama, zašto se pjesme pišu ili ne pišu iz tog svetog mjesta – boli?
 
Usto, imat ćemo jednodnevnu izložbu Danove vizualne poezije te prezentaciju kratkih video-filmova.

Dan Boehl diplomirao je englesku književnost na koledžu u Salemu, a potom je studirao poeziju na koledžu Emerson u Bostonu gdje i magistrirao. Radio je u nekoliko muzeja tijekom 2001-2008. a sada radi na Sveučilištu Austin. Utemeljitelj je i urednik neovisne izdavačke kuće Birds LLC od 2009, specijalizirane za poeziju. Objavio je knjigu Kings of the F**king Sea. Jedan je od organizatora popularne Austinske serije čitanja poezije Fun Party i dobitnik stipendija Creative Capital | Warhol Foundation Arts Writers Grant Program, Vermont Studio Center, Akademie Schloss Solitude i Lighthouse Works.

Dan Boehl na rezidenciji je u Zagrebu tijekom siječnja i veljače u sklopu Pogonovog programa razmjene umjetnika s Akademie Schloss Solitude i boravi u Muzeju suvremene umjetnosti, u kojem su nastali novi pjesnički radovi.