performans

Javne izvedbe performansa 'Polet mladosti'


vrijeme: 29.01.2014. - 31.01.2014.
mjesto: Zagreb; Pogon Jedinstvo, Trnjanski nasip bb

Projekt 'Polet mladosti' nastao je u produkciji Umjetničke organizacije Protunapad u koprodukciji s umjetničkim kolektivom Montažstroj. Rezultat projekta je plesni performans u koreografiji Nataše Mihoci i dramaturgiji Boruta Šeparovića. Javne izvedbe performansa dogodit će se 29., 30. i 31. siječnja, u 20 sati, u Pogonu Jedinstvo.

Vrijeme u kojem su masovne koreografije u izvedbi tisuća mladih iskazivale zajedništvo i vjeru u budućnost davno je iza nas. Projekt »Polet mladosti« vraća nas u potisnuto vrijeme socijalizma kroz istraživanje plesa kao dijela masovne kulture unutar sletskih manifestacija. Projekt »Polet mladosti« ujedinio je nekoliko generacija u pokušaju rekonstrukcije sletskog pokreta danas. Izvođački tim sastavljen je od balerine koja je sama sudjelovala u sletovima, od dvije plesačice čije su prve godine rođenja bile i posljednje godine socijalizma te od tri djevojke u dobi od 13 do 17 godina koje nikada do ovoga projekta nisu niti čule za riječ »slet«.

Ulaz na performans je slobodan, no zbog ograničenog broja mjesta svi zainteresirani obavezni su rezervirati svoje mjesto elektronskim putem na e-mail adresu poletmladosti@gmail.com ili telefonskim putem na broj 099/3310-101.

Dodatne informacije i sadržaji projekta mogu se naći na službenoj internet stranici na adresi http://poletmladosti.tumblr.com/.


Fotografija: Damir Žižić
 

(R.P.B., 23.01.2014)