predstava, festival

Jubilarni festival novog cirkusa otvaraju australski akrobati


vrijeme: 04.02.2014. 20 h
mjesto: Zagreb; Zagrebačko kazalište mladih, Teslina 7

Deseto izdanje Festivala novog cirkusa otvorit će australska cirkuska skupina 'Circa' iz Brisbanea, koja će u prostoru Zagrebačkog kazališta mladih 4. veljače izvesti istoimeni rad 'CIRCA' - kreiran za sedmeročlani akrobatski ansambl, nastao na temeljima tri najhvaljenije predstave skupine – 'The Space Between', 'by the light of stars that are no longer…' i 'Furioso'.

Međunarodno slavljena kao djelo fizičke poezije i ljepote, ova je predstava na neprestanoj turneji od 2009. godine!

Nevjerojatne cirkuske vještine u novim i zapanjujućim konfiguracijama te dinamika i preciznost pokreta specifičan su potpis ovog ansambla u 80 intenzivnih akrobatskih minuta. Kritičari „CIRCU“ smještaju na razmeđu suvremenog cirkusa, akrobatskog plesa i multimedijalnog rada, ali sami autori ponajviše inzistiraju na ugrađivanju ljudske emocije u cirkus. Tamo gdje druge skupine dodaju elemente (priču, likove), Circa svoje iznimne cirkuske vještine ogoljuje do posve novih emocionalnih krajolika.

S bazom u Brisbaneu, Circa je od 2006. godine sa svojim predstavama obišla 26 zemalja na pet kontinenata, s nekoliko kreativnih timova na istodobnim turnejama. Samo u 2013. godini imali su 420 izvedbi kojima je svjedočilo 150.000 gledatelja! Kritičari su Circine predstave koje do ekstrema slave izražajne mogućnosti ljudskog tijela nazivali zapanjujućim, iznimnim i naelektriziranim.(R.P.B., 03.02.2014)